Chiftele de linte și paste

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 35 minute
PORTII 3
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
[Printfriendly]
Ingrediente:
- 60 g linte verde uscată
- 150 ml supă de legume
- 1 ml linguriță de ulei de măsline extravirgin
- 30 g șalotă (tocată)
- 4 g semințe de in măcinate
- 1 lingură de apă
- 22 g drojdie uscată inactivă
- 45 g migdale (tocate)
- 3 g sare
- 20 g pătrunjel (împărțit, tocat)
- 170 g spaghete
- 300 g sos de tomate
Mod de preparare:
- Adaugă lintea și supa de legume într-o cratiță de dimensiuni medii.
- După ce fierbe, mai gătește timp de încă 15-20 de minute sau până când se înmoaie și sunt bine fierte.
- Scurge excesul de lichid și pune deoparte.
- Preîncălzește cuptorul la 200 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Încălzește o tigaie mică la foc mediu și adaugă uleiul. Odată încins, adaugă șalota și gătește-o timp de 4-5 minute sau până se înmoaie.
- Ia-o de pe foc și lasă deoparte.
- Într-un castron mic, adaugă semințele de in măcinate și apa și lasă-le să stea câteva minute până când se îngroașă ușor.
- Într-un robot de bucătărie, adaugă lintea, șalota, amestecul de semințe de in, drojdia inactivă, migdalele, sarea și jumătate din pătrunjel. Mixează bine, până aluatul începe să se poată modela.
- Folosind mâinile ușor umede, formează aluatul în bile de mărimea unei mingi de golf.
- Pune-le pe tavă. Coace-le timp de 25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
- Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le de apă, adaugă sosul de roșii.
- Deasupra așază chiftelele de linte și restul de pătrujnel.
Poftă bună!
