Acasă Rețete Deserturi sănătoase Pătrățele dulci din fistic și fulgi de ovăz

Pătrățele dulci din fistic și fulgi de ovăz

Pătrățele dulci din fistic și fulgi de ovăz

Când ai poftă de ceva dulce, această rețetă te salvează. Este potrivită pentru întreaga familie, fiind un dulce sănătos și plin de nutrienți. Copiii sigur vor mai cere o porție. Se face rapid, din doar câteva ingrediente. 

 

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

 

  Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapeteazăi o tavă micuță cu hârtie de copt.
  2. Într-un robot de bucătărie amestecă fisticul, nuca, ovăzul și sarea timp de aproximativ 30 de secunde. 
  3. Adaugă siropul de arțar și uleiul de măsline și continuă să amesteci până când aluatul este aproape umed.
  4. Pune aluatul uniform în tavă și acoperă-l cu fulgi de nucă de cocos și cu fisticul rămas. 
  5. Coace-l la cuptor timp de 10-12 minute, până când nuca de cocos este aurie și aluatul este bine copt. Vrem ca pătrățelele să fie puțin moi – nu le coacem prea mult.
  6. Poți stropi pătrățelele cu puțin sirop de arțar deasupra pentru un plus de dulceață, dacă vrei.

 

Poți păstra pătrățelele într-un recipient sigilat, la frigider, timp de până la o săptămână.



Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pătrățele dulci din fistic și fulgi de ovăz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Zinc: beneficii pentru organism
Articolul următor Inozitol: beneficiile inozitolului în organism
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.