Salată tip Caesar

Timp citire:

Astăzi este una dintre cele mai populare rețete de salată din lume. Aproape că nu există restaurant care se respectă și care să nu o aibă în meniu. Salata Caesar sau echivalentele vegetariene – căci despre ea este vorba – este una dintre cele mai simple și gustoase salate pe care o poți servi fie ca aperitiv, fie ca fel principal într-o dietă sau la o cină ușoară. Chef Daniela îți prezintă o rețetă de salată Caesar, simplă și ușor de făcut, dar foarte sățioasă și gustoasă.

TIMP DE PREPARARE   30 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ Salată

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 3 căpățâni de salată romaine, rupte în bucăți mici (sau două pungi de mix de salate cu Romaine, gata tăiate și ambalate, de la supermarket)
  • ½ cană crutoane
  • 3 până la 4 linguri de dressing pentru salată Caesar (REȚETĂ SPECIALĂ PT DRESSING)
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Tofu
  • Sare Himalaya neagră, după gust

Tofu natur

tofuplus-natur-200g

Mod de preparare:

  • Pentru a pregăti salata, pune frunzele de salată și crutoanele într-un castron mare.
  • Stropește câteva linguri de dressing de salată tip Caesar de caju pe salată și amestecă bine, acoperind toate frunzele.
  • Adaugă tofu tăiat cubulețe, piper proaspăt măcinat și sare Himalaya neagră după gust.

Știai că?

  • Salata Caesar a fost denumită după numele bucătarului italian Caesar Cardini, și nu după numele împăratului roman Caius Iulius Caesar, așa cum se crede. Caesar Cardini a fost un imigrant italian care avea un lanț de restaurante în Mexic și SUA, iar în 1924 a creat celebra salată care-i poartă numele.
  • Rețeta originală are în componența sa ouă fierte și ulei de măsline. Între timp, ea a fost adaptată cu pui, anșoa, roșii și parmezan.
  • La început, salata nu era consumată cu furculița. Frunzele de salată erau consumate întregi și acoperite cu dressing, apoi așezate pe farfurie astfel încât fiecare frunză să poată fi consumată treptat, folosind degetele.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de a urma...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar ingredientele pot...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus pe masă...

Articole din aceeasi categorie

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus...