Acasă Retete Garnituri de post Sos de salată tip Caesar cu caju

Sos de salată tip Caesar cu caju

0
Sos de salată tip Caesar cu caju

Salatele sunt foarte sănătoase și gustoase, iar dacă știm să le asezonăm cu dressingul potrivit vor avea un gust și mai bun. Și pentru că salata Caesar nu ar fi completă fără el, acest sos este alegerea ideală pentru un gust plin de savoare. În rețeta de astăzi Chef Daniela îți arată cum poți prepara un sos de salată tip Caesar cu caju, pe care îl poți servi imediat sau îl poți ține într-un recipient sigilat la frigider pentru a te bucura mai multe zile de el.

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  2 căni

TIP REȚETĂ Garnitură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • ½ cană caju crude
  • 2 până la 3 căni de apă caldă
  • 1/2 cană băutură vegetală de migdale (sau orice altă băutură vegetală)
  • 2 ½ linguri oțet din cidru de mere
  • 1 cățel de usturoi, decojit
  • 1 ½ linguriță alge marine Dulse
  • 1 lingură de îndulcitor natural, cum ar fi pastă de fructe (vezi aici rețeta de Piure de curmale) agave, miere
  • 1 lingură miso de soia sau năut
  • 2 linguri muștar tip Dijon
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • sucul de la o jumătate de lămâie, după gust
  • un praf de sare – sosul va fi ușor sărat de la sosul de soia și alge, deaceea nu exagera cu sarea

 

Mod de preparare:

  • Într-un castron mediu, pune caju în 2-3 căni de apă timp de 3 până la 5 ore pentru a se înmuia. Strecoară și aruncă lichidul.
  • Pentru a pregăti dressingul, într-un blender de bucătărie, pune caju înmuiat împreună cu restul ingredientelor și amestecă până la omogenizare. Ajustează de cât de dulce dorești. La fel și pentru usturoi și sare.
  • Păstrează într-un recipient sigilat la frigider.

Știai că?

  • Caju este o sursă bogată de vitamina B1 și minerale precum magneziul, zincul, manganul, fostorul și cuprul. Nu conține colesterol, iar antioxidanții în el prezenți te ajută în tratamentul bolilor de inimă. 35 de grame de caju au 189 calorii și oferă 37% din necesarul zilnic de cupru, 28% din cel de mangan și triptofan, 25% din doza zilnică recomandată de magneziu și 20% din cea de fosfor.
  • Miso este un condiment tradițional japonez produs prin fermentarea unor leguminoase și cereale împreună cu sare și ciuperci kojikin.
  • Datorită numeroșilor acizi grași esențiali, nucile caju te ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă. Aproximativ 75% dintre grăsimile conținute sunt acizi grași nesaturați.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Sos de salata tip Caesar cu caju
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Budincă din Chia
Articolul următor Salată tip Caesar
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.