Acasă Rețete Fel principal Budincă de legume

Budincă de legume

0
Budincă de legume

Un preparat inspirat din umplutura fripturii de Thanks Giving, care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus pe masă e exclusiv pe bază de plante. Chef Daniela îți arată ce mâncare gustoasă și sănătoasă poți obține cu niște crutoane de pâine, legume și puțină imaginație.

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  5-6

TIP REȚETĂ Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 pâine franțuzească* (aproximativ 6 până la 8 căni tăiate cubulețe)
  • 1 cană ceapă, cubulețe mici
  • 1 cană țelină, tăiată cubulețe mici
  • 1 cană morcovi, tăiați cubulețe mici
  • 10 până la 15 frunze de salvie proaspătă, tăiate mărunt
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt, tocat mărunt
  • 1 linguriță de condiment tip Country Seasoning
  • ½ până la 1 linguriță sare de mare
  • 3 linguri fulgi de drojdie
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 3 până la 4 căni de supă stock
  • 2 linguri de unt vegan de casă

 

Mod de preparare:

  • Pentru a pregăti pâinea, porționeaz-o în cuburi de 1,5 cm. Poți lăsa pâinea să se usuce, descoperită pe blat, timp de până la 24 de ore.
  • Pentru a asambla budinca/umplutura, topește untul într-o tigaie mare la foc mic-mediu. Adaugă ceapa, țelina, morcovii și ierburile proaspete și lasă la fiert aproximativ 8 până la 10 minute, sau până când mirepoix-ul devine translucid.
  • Între timp, adaugă pâinea într-un castron mare și lasă-l deoparte.
  • Odată ce legumele sunt fierte, se iau de pe foc și se adaugă în pâine, amestecând bine. Apoi, toarnă supa stock peste amestecul de pâine, câte puțin. Amestecă și adaugă în continuare lichidul până când mixtura de pâine este destul de umedă. Cantitatea de supă stock necesară va depinde doar de câtă pâine ai avut și de cantitatea de legume.
  • Apoi, pune compoziția într-o tavă unsă cu puțin ulei; acoperă vasul și coace timp de 30 de minute. Scoate capacul și coace așa încă 20 până la 30 de minute.
  • Odată ce compoziția s-a rumenit, scoate din cuptor și lasă să se răcească puțin înainte de servire.
  • Se poate servi ca atare sau o putem folosi ca umplutură la seitan, în foi de plăcintă sau în orice alt preparat.

Sfaturi și recomandări

  • Indiferent de ingredientele pe care le vei folosi, ține cont de acest raport – 1 parte legume la 2 părți pâine.
  • Înainte de a începe să te apuci de gătit aceast preparat, asigură-te că ai setat cuptorul la 175°C.
  • Dacă dorești, poți adăuga puțin ulei de in pentru a ajuta la legarea preparatului/umpluturii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Salată tip Caesar
Articolul următor Homemade Country Seasoning
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.