Fulgii de porumb sunt foarte crocanți, delicioși și gustoși. Sunt un dejun rapid alături de o băutură vegetală, iaurt sau suc de fructe și se pot consuma și ca gustare între mese, oferind energie. Consumul regulat al fulgilor de porumb, datorită conținutului de fibre, pot îmbunătăți profilul lipidic, îmbunătățind integritatea mucoasei intestinale prin dezvoltarea microbiotei intestinale, scad riscul cardiovascular și cresc rezistența organismului la infecții prin întărirea sistemului imunitar. Aceștia conțin vitamine (B6, E), minerale (mangan, fier, cupru, fosfor, seleniu, zinc) și fibre alimentare.
- Declarație nutrițională
- per 100g
- Valoare energetica
- 1596 kJ/ 376 kcal
- Grasimi
- 1.5 g
- din care acizi grasi saturati
- 0 g
- Glucide
- 82 g
- din care zaharuri
- 8.4 g
- Fibre
- 3.2 g
- Proteine
- 7.1 g
- Sare
- 1.1 g
- Fier
- 3.9 mg (27.8% VNR)
- Magneziu
- 60.8 mg (16.2% VNR)
- Zinc
- 1.7 mg (17% VNR)
- Vitamina B1
- 0.3 mg (27.3% VNR)
- Vitamina B2
- 0.7 mg (50% VNR)
- Vitamina B6
- 0.4 mg (28.6% VNR)
- VNR
- valoarea nutrițională de referință
Griș de porumb (93%) (Origine UE), zahăr, sare, malț de orz, regulator de aciditate carbonat de calciu.