Budincă de ciocolată cu chia

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 65 g semințe de chia
- 240 ml băutură de nucă de cocos în conservă (cu toată grăsimea)
- 4 g turmeric (măcinat)
- 15 g sirop de arțar (împărțit)
- 150 g produs fermentat pe bază de nucă de cocos neîndulcit
- 10 g pudră de roșcove
Mod de preparare
- Amestecă semințele de chia, băutura de cocos, turmericul și jumătate din siropul de arțar;
- Pune în frigider timp de 30 de minute pentru a se întări. Poți pregăti această parte a rețetei de seara;
- Amestecă produsul fermentat pe bază de nucă de cocos cu pudra de roșcove și cu restul siropului de arțar;
- Pune budinca de chia și amestecul de mai sus în straturi în borcane, pahare sau boluri;
Observatii:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la 4 zile.
- Topping-uri suplimentare: semințe de cânepă și/sau nuci și semințe tocate.

Produs fermentat pe baza de cocos ? Puteti ecemplifica, detalia , va rog ? Despre ce produs e vorba si unde se poate gasi.
Produsul fermentat pe bază de cocos este un produs vegan, alternativ la iaurtul tradițional de origine animală. Un produs fermentat pe bază de cocos puteți găsi în numeroase supermarketuri la secțiunea ”vegane” sau chiar la raftul de lactate.