Budincă din Chia

Timp citire:

Ai văzut-o cu siguranță la magazine în secțiunea refrigerate lângă iaurturi sau smoothieuri. Deși arată ca un terci de ovăz, budinca din chia are un gust cu totul altfel. Un desert gustos, cu un aport de energie ridicat și ușor de făcut – iar cea făcută acasă e și mai bună! Ce ți-ai mai putea dori?

 

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  2-3

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Semințe de chia

seminte-de-chia-150g

Mod de preparare:

  • Pune semințele de chia la hidratat, asigurându-te că semințele sunt complet acoperite cu apă. Lasă la înmuiat timp de câteva ore sau peste noapte.
  • Odată ce semințele de chia s-au înmuiat, adaugă și restul de ingrediente. Stabilește consistența și cât de dulce să fie budinca după bunul plac.

Sfaturi și recomandări:

  • Caju și nucile sunt o combinație plăcută în această budincă, dar poți folosi orice nucă.
  • Cantitatea de băutură vegetală din orez pe care o vei folosi va da consistența finală pe care o dorești.
  • Prin înmuierea semințelor de chia peste noapte vei obține mai multă hrană din ele, deoarece timpul lung de înmuiere permite activarea enzimelor.
  • Goji se hidratează fie 5 minute în apă fierbinte fie 30 minute în apă rece.

Știai că?

  • Budinca din chia este o sursă bogată de acizi grași omega-3 și oferă o sursă bogată de proteine și vitamine.
  • Semințele de chia au fost principala sursă de hrană a popoarelor aztece si mayașe, de cel puțin 4000 de ani. Ei au fost primii care au descoperit beneficiile uluitoare ale acestor semințe și le consumau crude, măcinate sau sub formă de faină. Mai mult, cuvântul chia provine din limba mayașilor, unde semnifica „putere”.
  • Fibrele solubile conținute de semințe contribuie la scăderea colesterolului total și LDL (colesterolul rău) din sânge.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de a urma...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar ingredientele pot...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus pe masă...

Articole din aceeasi categorie

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus...