Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă 7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

1
7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce factori afectează sistemul imunitar când începe sezonul rece? Poate fi vorba despre schimbarea climei, camere aerisite mai rar sau absența soarelui.

Putem menține și crește imunitatea prin diverse metode. Acestea pot fi: activitatea fizică în aer liber, somnul regulat, hidratarea, suplimentele alimentare și dieta bazată pe alimente bogate în vitamine și minerale responsabile cu menținerea și creșterea imunității.

Din categoria acestor vitamine fac parte:

  • vitamina B6, ce se găsește în legumele verzi, năut, banane, Musli ImunoPlus
  • vitamina D ce în general este absorbită din razele UV ale soarelui. O mai găsim în produse de origine animală, precum somon, ton, sardine, gălbenușuri de ou, ficat de vită și soiul de ciuperci Maitake.
  • vitamina E, un bun antioxidant ce ajută corpul la combaterea infecțiilor. Poate fi găsită în nuci – arahide, migdale, alune de pădure, semințe și spanac.

În plus, alimente ca semințele de Goji, ghimbirul confiat, migdalele și semințele de dovleac conțin, de asemenea, minerale ce ajută la întărirea sistemului nostru imunitar.

Deoarece frigul își face deja simțită prezența, v-am pregătit șapte rețete ce pot oferi un sprijin mai mult decât necesar imunității.

1. Smoothie cu mango, ghimbir și turmeric

Simplă și foaaaarte gustoasă, această rețetă de smoothie este grozavă pentru a lupta cu virusurile gripale, încă de la prima oră a zilei.

Amestecul de turmeric, miere și ghimbir oferă un adevărat scut pentru sistemul imunitar. În același timp, mango și fulgii de ovăz constituie elementele nutritive și sățioase care vă vor ține de foame până la prima gustare sau la prânz.

2. Pastă tartinabilă din mazăre și kale

Încărcat cu vitamine și minerale, acest preparat este destinat zilelor în care vreți fie o masă ușoară, fie o gustare bogată – atât în aromă, cât și textură.

Pasta tartinabilă de mazăre și kale, prin prezența legumelor verzi și implicit a vitaminelor B6 și C, ajută la protejarea organismul de virusurile sezoniere de pe timpul toamnei și al iernii.

3. Mâncărică de năut, cocos și spanac

Trei ingrediente care în general nu sunt împreună pe aceeași farfurie, însă odată ce veți încerca acest preparat, garantăm că va fi una din rețetele către care vă veți întoarce în momentele în care nu mai știți ce să gătiți.

Simplitatea în preparare și complexitatea aromelor vă vor face să introduceți această rețetă în meniul săptămânal.

4. Banana bread cu mix tropical de fructe

Bogate în vitamina B6, bananele constituie un aliment foarte nutritiv din care putem absorbi această vitamină.

Ușor de preparat și o opțiune gustoasă pentru cei care nu au foarte mult timp de petrecut în bucătărie, banana bread este o gustare ideală pentru sezonul rece datorită aromei pe care scorțișoara o conferă alături de cea de banane.

5. Supă cremă de broccoli cu cremă de caju

Deși broccoli este un aliment de care mulți uităm că poate fi gătit într-o varietate de feluri, acest preparat necesită aproape 0 efort. Este extrem de gustos și perfect pentru meal prep.

Mai mult de-atât – supa cremă de broccoli va fi un preparat hrănitor și savuros pentru zilele răcoroase, în care avem nevoie de sprijin pentru propria imunitate.

6. Risotto cu ciuperci

Un preparat cremos și foarte sățios, risotto cu ciuperci poate fi un prânz sau o cină ideală. Este o rețetă simplă, cu care nu poți da greș.

Ciupercile Maitake oferă acestui preparat o cantitate bogată de vitamina D, ce vă va ține departe de răceli acest anotimp!

7. Ricotta din spanac și tofu

Prin conținutul de vitamina E, spanacul este un bun antioxidant. Acesta ajută organismul să se protejeze mai bine de infecții și virusuri.

Această rețetă vegană de ricotta din spanac și tofu este o combinație unică de ingrediente. Odată ce o încercați, veți dori să o prezentați cercului vostru de prieteni și familiei!

În cazul în care doriți mai multe informații privitoare la imunitate, vizitați articolele referitoare la alimente ce întăresc sistemul imunitar și informații generale despre sistemul imunitar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.