Acasă 21 de zile cu SanoVita Supă cu năut și orez

Supă cu năut și orez

0
Supă cu năut și orez

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 120 grame orez brun
  • 1 cană apă
  • 2 tulpini de țelină (tocate)
  • 2 morcovi (medii, curățați de coajă și tăiați)
  • 240 g ceapă roșie (tocată)
  • 6 usturoi (cățel mare, tocat mărunt)
  • 5 g pătrunjel uscat
  • 6 g sare (sau după gust)
  • 1 gram mărar uscat
  • 300 g de năut
  •  (fiert, clătit)
  • 2 l de supă de legume
  • 1 lămâie (tăiată în felii pentru servire, opțional)

Mod de preparare:

  1. Pune apa într-o oală la foc mediu-mare. 
  2. Adaugă țelina, morcovul, ceapa și usturoiul și gătește timp de 8-10 minute sau până când morcovul și țelina încep să se înmoaie. 
  3. Adaugă pătrunjelul, sarea, mărarul, năutul și amestecă bine. Gătește pentru incă 1-2 minute.
  4. Pune și supa de legume în oală și după ce dă în clocot, mai fierbe timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt foarte fragede.
  5. Transferă aproximativ un sfert din supă într-un blender și mixează până când amestecul este cremos. 
  6. Pune înapoi în oală și adaugă orezul fiert.

Observatii:

  • Feliile de lămâie sunt opționale și le poți stoarce în bol, în timpul servirii.
  • Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile.
  • Poți înlocui orezul brun cu cel alb sau cu quinoa, și năutul cu fasole albă sau cu linte. 

     

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa cu naut si orez
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent One pot Vegan Tomato Alfredo
Articolul următor Bol cu ovăz cu scorțișoară și banane
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.