Acasă Ghid de nutriție (Aproape) totul despre musli

(Aproape) totul despre musli

2
(Aproape) totul despre musli

(Aproape) totul despre musli

În ultimele decenii (și ne place să credem că și datorită nouă, Sano Vita) musli a devenit din ce în ce mai popular în România. Nu doar grație influencerilor care postează poze spectaculoase cu micul lor dejun ci și, pur și simplu, pentru că tot mai mulți români înțeleg  și adoptă un stil de viață mai sănătos – iar amestecurile musli sunt parte integrantă a unui regim alimentar sănătos. În plus față de gusturi și de calitățile nutritive, musli e și un aliment versatil, putând fi consumat atât la micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert.

Dacă ați intrat pe acest articol înseamnă că vreți să aflați mai multe detalii interesante despre musli. Iată, așadar, câteva:

 

Istoria Musliului

Totul a început acum mai bine de 100 de ani, când doctorul elvețian Maximilian Bircher-Benner a inventat musli la clinica sa medicală. Inițial a fost numit Apfeldiätspeise (adică un fel de mâncare dietetic cu mere), după care a venit cu denumirea de musli care provine din germană  de la cuvântul “müs”  care se traduce drept „terci”.

Rețeta originală era realizată din fulgi de ovăz, mere crude, lapte condensat, nuci și suc de lămâie. La clinica doctorului acest fel de mâncare era servit ca aperitiv, nu ca mic dejun așa cum cei mai mulți îl consumăm în prezent. Studiind efectele dietei cu musli asupra pacienților săi, Bircher-Benner a constatat că simptomele multora dintre bolile de care sufereau pacienții săi puteau fi ameliorate  cu ajutorul exercițiilor fizice și a unei alimentații bogate în nutrienți.

În 1959 musli a început să fie pentru prima data produs în serie de compania elevețiană Somalon AG. Aceștia s-au folosit de reteța doctorului Bircher-Benner pentru a crea Bio-Birchermuesli, „mâncare sănătoasă pentru întreaga familie”.

 

Beneficiile consumului de musli

De la descoperirile făcute de doctorul Maximilian Bircher-Benner până acum am reușit să aflăm mai multe beneficii ale acestui aliment, cum ar fi faptul că musli este:

  • Bun pentru inima ta: Musli conține tărâțe de ovăz iar acestea, la rândul lor, conțin o fibră de ovăz numită beta-glucan. Studiile arată că beta-glucanul ajută la reducerea nivelului de colesterol cu până la 10%. Mâncând regulat musli, îți vei îmbunătăți drastic sănătatea inimii. Fă-i inimii o altă favoare și adaugă suc de lămâie în amestecul tău de musli, pentru un plus de Vitamina C.
  • Bogat în fibre și cereale integrale: Ne este greu să ne dăm seama care este cantitatea exactă de fibre din musli, având în vedere în cât de multe feluri poate fi mâncat, însă te asigurăm că este destul de mare. În plus, fibrele și alte beneficii ale cerealelor integrale pot ajuta la reglarea tractului digestiv.
  • Mai sănătos ca alte cereale: Majoritatea cerealelor de mic dejun pe care le găsim azi sunt pline de zahăr. Musli conține, în schimb, mai puțin zahăr și mai puține calorii ca majoritatea produselor de patiserie ori a sandwich-urilor de la micul dejun.
  • Foarte sățions: Ovăzul conține amidon, de aceea poate dura destul de mult timp până când corpul tău îl digeră în totalitate. Astfel, riscul de a tânji după o ciocolată după micul dejun scade considerabil.

Rețete cu musli

Sunt diverse moduri în care poți prepara musli, pe lângă asta toate sunt foarte rapide și ușoare – tot ce îți poți dori de la micul dejun. Îl poți consuma cu fructe sau sub forma de toast și chiar ca înghețată! Da, ai citit bine, poți mânca musli și sub formă de înghețată și găsești rețeta chiar aici!

Pentru cei care nu vor înghetața (cum e posibil…?), cel puțin nu în luna decembrie, mai avem alte șase rețete cu musli. Așadar experimentează!

Sano Vita este una dintre companiile care au adus pe piața românească acest produs, acum 25 de ani, când românii nu obișnuiau să îl consume. Acum, avem  în portofoliu 14 produse din gama musli din care poți alege pentru a găsi sortimentul perfect pentru tine și numeroase rețete din care te poți inspira. Și în viitor vom lansa și alte sortimente!

Găsiți oferta noastră variată de musli în hipermarketuri, magazine mai mici, plafare și în magazinul nostru online.

2 COMENTARII

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale, luând în considerare următoarele sortimente de musli cu cereale integrale: Musli cu Goji 400g, Musli cu fibre 400g, Musli complex cu stafide 500g, Musli ImunoPlus 200g.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.