Dressing de salata (cu mustar si miere)
Primavara sau in fiecare anotimp in care ti-e pofta de un bol de salata proaspata, acest dressing de salata (cu mustar si miere) o va transforma intr-un amestec si mai aromat. Si asta deoarece este dulce-acrisor, nu contine ulei si grasimi adaugate. In plus, acest dressing de salata (cu mustar si miere) poate fi folosit si ca sos in sandvisuri, alaturi de aperitive, de cartofi wedges sau de bastonase de legume. Asa ca renunta la sticlele de sosuri de salata din comert si prepara-ti singura acest dressing de salata (cu mustar si miere) simplu de facut si care este gata in doar cateva minute!
TIMP PREPARARE 3 minute
PORTII 6
TIP RETETA Garnitura
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Dressing de salata (cu mustar si miere)
- ¼ cana mustar
- 2 linguri sirop de artar
- 1 lingurita seminte de in
- ¼ lingurita pudra de usturoi
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Dressing de salata (cu mustar si miere)
- Pentru a pregati acest dressing de salata (cu mustar si miere), incepe prin a rasni semintele de intr-o rasnita de cafea curata, o rasnita de piper manuala curata sau folosind un mojar si un pistil.
- Adauga apoi toate ingredientele din lista de mai sus intr-un bol si amesteca-le pana la omogenizarea completa (poti folosi si un borcan cu capac, pentru asta).
- Foloseste acest acest dressing (cu mustar si miere) in salate verzi sau de quinoa, in sandvisuri, alaturi de aperitive, de cartofi wedges sau de bastonase de legume (morcovi, tulpini de telina, ardei capia, castraveti).
Observatii reteta Dressing de salata (cu mustar si miere)
- Poti depozita acest dressing (cu mustar si miere) la frigider, intr-o caserola sau intr-un borcan acoperite, timp de pana la 2 saptamani, amestecandu-l bine inainte de fiecare utilizare.
- Poti transforma extrem de usor acest dressing de salata (cu mustar si miere) intr-un sos vinaigrette: adauga in compozitie 1 lingura de otet din cidru de mere.
- Pentru acest dressing de salata (cu mustar si miere) poti folosi mustar obisnuit sau Dijon; daca vrei sa creezi un rezultat si mai impresionant, inlocuieste jumatate din cantitatea de mustar simplu cu mustar cu boabe.
- Poti inlocui semintele de in din lista de ingrediente cu seminte de mac sau de susan alb si/sau negru.
Stiai ca?
- Mustarul era considerat un condiment esential de catre regele francez Ludovic al XI-lea? Acesta avea mereu la el un recipient cu mustar, pentru a-l folosi la masa, daca era in vizita la cineva care nu avea mustar in meniu.
- Semintele de in trebuie rasnite inainte de consum deoarece au un strat exterior dur si pot trece nedigerate prin intestin? Alta modalitate de a te asigura ca nutrientii din ele sunt absorbite complet de organismul tau este sa le inmoi inainte de consum in multa apa (pot absorbi de pana la 6 ori greutatea lor).
- Semintele de in trebuie hidratate sau zdrobite fix inainte de a fi consumate, pana atunci pastrandu-se cel mai bine intr-un loc uscat, racoros si intunecat, pentru a evita rancezirea?
- Semintele de in sunt bogate in fibre, proteine, grasimi sanatoase, antioxidanti (lignani), vitamine si minerale? 100 g de seminte de in contin: 124% din doza zilnica recomandata (DZR) de mangan, 110% din DZR de Vitamina B1, 109% din DZR de fibre, 98% din DZR de magneziu, 64% din DZR de fosfor, 61% din DZR de cupru, 37% din DZR de proteine, 36% din DZR de seleniu, 32% din DZR de fier, 29% din DZR de zinc, 26% din DZR de calciu, 24% din DZR de Vitamina B6, 23% din DZR de potasiu si 22% din DZR de acid folic.
Multumesc pt retete….sanatate!