Acasă Gătesc gustos Rețete de Paște: alternative vegane pentru meniul tradițional

Rețete de Paște: alternative vegane pentru meniul tradițional

0
Rețete de Paște: alternative vegane pentru meniul tradițional

meniu de pasteChiar și cele mai experimentate gospodine se întamplă să își caute inspirația online, astfel încât, după succesul pe care l-a avut, cu câteva luni în urmă, postarea privind meniul din perioada sărbatorilor de iarnă, ne-am gandit sa revenim, de aceasta data cu câteva  rețete vegane, sănătoase și gustoase, potrivite pentru masa de  Paște.

Deși teoretic Paștele ar putea fi o sărbatoare mai puțin predispusă către excese alimentare decât Crăciunul, pentru că pe piață deja găsim o serie de legume proaspete, meniurile practicate de multe familii românești țin să contrazică teoria și apar diferite probleme de digestie, unele rezolvate abia pe patul spitalului.

Ce poți să faci pentru ca nimic să nu îți strice bucuria de a petrece câteva zile libere alături de cei dragi? Simplu: spune NU excesului și pune pe masa de sărbatoare feluri de mâncare cu ingrediente naturale și pline de beneficii. Chiar dacă  stilul tău de viață nu este unul vegetarian sau vegan, înlocuind măcar o parte dintre preparatele cu carne cu unele vegane, vei experimenta îmbunătățiri clare la nivelul digestiei, te vei simți mai ușor și mai plin de energie.

Este firesc să vrei să ai pe masă mâncăruri gustoase, lucruri deosebite, diferite de ceea ce pregătești în mod normal. E inevitabil să gătești puțin mai mult și nu e nici o nenorocire să o faci, dacă ai grijă ca toate acestea sa nu îți afecteze sănătatea. Indemnul Mănâncă puțin, dar bun! este mai potrivit ca oricând.

Iată câteva exemple de preparate sănătoase, de care te poți bucura în perioada care urmează.

La aperitiv, poți opta între:

Tartine vegetale

Recomandat ar fi să servești la masă diferitele aperitive așezate pe felii de legume, dar dacă ții neapărat la pâine, alege măcar una cu făină integrală. Aceasta conține mult mai multe fibre decât făina albă și, prin intermediul lor, țăi va ajuta procesul de digestie. Pâinea făcută în casă este atât de îmbietoare, încât simplul ei parfum, împrăștiat când o scoți din cuptor, instaurează deja atmosfera de sărbătoare în familie. Găsești AICI toate rețetele noastre.

Chifle integrale pufoase cu lapte vegetalPentru felul pricipal, alege între:

Chiftelute cu fulgi de ovaz si nucaNu trebuie să ratezi nici rețeta de drob cu ciuperci, gustul este la fel ca și aspectul, adică extraordinar.

Drob cu ciuperci si legumeSuccesul desertului este asigurat dacă aduci pe masă un tort de mere pregătit cu uleiul de cocos care îi dă o aromă atât de specială și ornat cu frișcă de cocos, ușoară ca spuma mării.

Nu e de ratat nici tortul cu karob sau cel cu glazură de fructe de padure, iar dacă vrei ceva mai redus în dimensiuni, ca sa îți fie mai simplu să nu exagerezi, câteva tarte cu fructe reprezintă soluția ideală.

Mini tort cu karob si cocos

Tarte cu fructe de sezonNu vom uita nici de traditionalul cozonac, preparat cu ingrediente vegetale, la fel de gustos, dar mult mai sănătos și ușor de digerat. Dacă la Crăciun ai savurat cozonacul cu nucă, acum îți propunem rețeta de cozonac vegan cu fructe exotice. Aluatul va crește frumos, chiar dacă nu conține decât ingrediente de origine vegetală!

Cozonac de post cu fructe exoticeAșa cum vezi, soluții pentru a mânca responsabil și gustos există, chiar și în meniurile de sărbătoare, totul este sa vrei și să înțelegi cât este de important acest lucru pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Sano Vita îți urează cu drag:

Sărbatori fericite și sănătoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.