Acasă Sport și fitness 5 remedii din natura pentru pielea uscata

5 remedii din natura pentru pielea uscata

0
5 remedii din natura pentru pielea uscata

Pielea uscata este o afectiune foarte des intalnita in ziua de astazi. Desi nu reprezinta un lucru grav in stadiu initial, efectele sale sunt neplacute, mergand de la aspectul inestetic cauzat de descuamare, crapare, aparitia ridurilor si pana la mancarimi sau iritatii frecvente. Sa nu uitam ca pielea este cea dintai bariera de aparare a corpului nostru in fata factorilor externi, iar acestia o afecteaza: vantul, caldura excesiva, poluarea. In plus, uscaciunea poate sa vina si dintr-o multime de motive interne, de la alimentatie defectuoasa si pana la efectele secundare ale unor medicamente.

Odata cunoscute cauzele, hai sa vedem cum poate fi combatuta uscaciunea excesiva a pielii tale. Multe femei apeleaza la tratamente cosmetice, cumpara creme si lotiuni costisitoare, uitand ca natura iti ofera solutii simple, dar, in acelasi timp, eficiente, la un pret uneori si de zece ori mai mic pentru o multime din problemele de sanatate pe care le intampina oamenii. Iti prezentam in continuare 5 dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru a trata pielea uscata, a obtine mult dorita catifelare care te va face sa te simti bine cu tine insati.

Apa

Apa este cea mai putin costisitoare dintre solutii si, in acelasi timp,  cea mai la indemana pentru oricare dintre noi. O piele uscata este o piele insuficient hidratata, asa incat ai grija sa bei cei doi litri de lichide pe zi, ba chiar mai mult de atat in perioadele anului in care corpul tau pierde mai multa apa prin transpiratie sau in cazul in care faci o munca fizica cu consum mare de energie sau antrenamente intense. Atentie, cand vorbim de lichide ne gandim la apa sau ceaiuri din plante, in nici un caz la sucuri carbogazoase dulci.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos reprezinta o solutie pentru o multime de probleme ale pielii tale, inclusiv uscarea excesiva. Pe langa proprietatile hidratante, el are si rol antibacterian, dezinfectant si calmant, motiv pentru care il poti folosi cu incredere pe post de crema de corp, crema de maini, demachiant, dupa expunerea la soare si chiar inainte de aceasta, dupa epilare, in loc de apa de gura si, pe langa toate acestea si in orice preparat culinar in care pana acum foloseai uleiul obisnuit. Daca nu ai in casa ulei de cocos, sa stii ca poti obtine rezultate foarte bune si cu uleiul de in. Acesta ajuta organismul sa fabrice colagen, din acest motiv fiind un aliat important in dobandirea si pastrarea frumusetii si sanatatii pielii tale.

Citeste si tot ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos: beneficii, contraindicatii, proprietati.

Ulei de cocos extravirgin

Alege primul ulei de cocos premium din Romania la un pret accesibil oricui!

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgii de ovaz

Fulgii de ovaz sunt, la randul lor, o varianta foarte ieftina de a iti asigura hidratarea pielii. Pune cateva linguri de fulgi de ovaz intr-un saculet de in si scufunda saculetul in cada cu apa calda, in timp ce faci baie. Ramai in apa cel putin 20 de minute. daca vrei sa profiti la maxim de proprietatile fulgilor de ovaz, pregateste si aplica, in acelasi timp si o masca pentru fata si gat cu ajutorul acestora, combinandu-i cu miere sau ulei de cocos.

Aloe Vera

Gelul din planta de aloe vera te ajuta si el sa combati uscaciunea pielii. Ideal si economic ar fi sa o ai in casa, situatie in care pur si simplu tai o frunza suculenta, o storci bine si aplici lichidul rezultat pe piele. Stai asa timp de cel putin un sfert de ora, apoi clateste. Se pare ca cele mai bune rezultate se obtin de la plantele de aloe vera mature, de cel putin 2 ani, lucru usor de inteles daca ne gandim ca, dupa aceasta perioada de timp, frunzele au deja dimensiuni serioase.

Avocado

Si fructul de avocado se foloseste pentru masti hidratante, din pulpa lui rezultand o pasta cremoasa pe care o intinzi pe pielea afectata si ramai asa macar 20 de minute, pentru ca grasimile vegetale sa isi exercite actiunea.

avocado

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.