Castraveți murați (în saramură)
Aceasta reteta de castraveti murati (in saramura) este atat de simpla incat te va uimi, la final, rezultatul: castraveti crocanti, aromati, fara otet si fara ingrediente complicate. Apa si sarea fac toata treaba, ajutate de cateva condimente la indemana in orice bucatarie. Nu ai nevoie decat de 30 de minute pentru a face cate borcane de castraveti murati vrei tu, pentru la iarna, iar saramura din reteta este versatila: poate fi folosita pentru a mura orice alte legume vrei!
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 10
TIP RETETA Garnitura
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Castraveti murati (in saramura)
- castraveti
- usturoi
- foi de dafin
- boabe de piper (rosu, verde, negru, alb)
- boabe de mustar
- sare grunjoasa neiodata
- flori de marar uscate
- apa
Mod de preparare reteta Castraveti murati (in saramura)
Observatii reteta Castraveti murati (in saramura)
Stiai ca?
Am pus castravetii la murat dupa reteta dvs, cu acest tip de sare pe care tot de la dvs am cumparat-o. Abia acum am vazut ca sarea este iodata si peste tot vad ca nu se pune sare iodata. Sunt curioasa daca ati folosit aceasta sare la muraturi (castraveti) si cum au iesit.
Bună ziua! În ceea ce privește capacitatea de conservare, aceasta este influențată de prezența iodului, determinând o textură foarte moale a murăturilor. Iodul distruge bacteriile ce provoacă fermentarea şi implicit murarea. Ceea ce vă sfătuim este ca dacă nu ati pus conservele de mult timp să le faceți altă saramură cu sare fină sau grunjoasă neiodată și sperăm astfel să vă bucurați de castraveți gustoși la iarnă.
Bună,
După cât timp se pot consuma murăturile din rețetă?
GR8
Bună ziua! Perioada minimă de murare este de aproximativ 5-6 săptămâni, însă dacă nu îi doriți foarte acri, ci doar puțin pătrunși, atunci ei se pot consuma chiar și după 3 săptămâni. Pentru un gust mai accentuat, e bine să așteptați minim o lună și jumătate. Să aveți poftă!
Buna seara, in cat timp dupa capsare sunt buni de consum? Cum stim cand sunt gata?
Bună ziua! Perioada minimă de murare este de aproximativ 5-6 săptămâni, însă dacă nu îi doriți foarte acri, ci doar puțin pătrunși, atunci ei se pot consuma chiar și după 3 săptămâni. Pentru un gust mai accentuat, e bine să așteptați minim o lună și jumătate. Să aveți poftă!
Bunã ziua!! Am primit castraveți murați fãrã saramurã (din cauza distanței). ¿Ce saramurã le pot face pt.ai menține în bunã stare pt.iarnã? Vã rog sã mã ajutați cu o rețetã de saramurã simplã dacã se ponte. Vã mulțumesc anticipat!!
Cea mai simplă rețetă este ca la 1 litru de apă să se adauge 2 linguri pline de sare de mare neiodată. Se amestecă soluția ca să se dizolve sarea și se toarnă peste castraveții aranjați în borcane. Nu se pune imediat capacul borcanelor pentru că va trebui să se mai adauge saramură, deoarece va scădea. Gânduri bune!