Ciorba de stevie
Ciorba de stevie este o ciorba sanatoasa, foarte gustoasa si usor de preparat. Poate fi consumata atat de catre vegetarieni sau de catre persoanele care tin post, dar si de oricine doreste sa adopte o alimentatie echilibrata si naturala, protejandu-si in acest fel sanatatea. O vei descoperi hranitoare si plina de vitamine pentru copiii in crestere sau pentru persoanele care au o viata activa, potrivita pentru dietele de slabire sau de mentinere a greutatii.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 8
TIP RETETA Supe si ciorbe
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Ciorba de stevie
- 2 legaturi stevie
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 200 ml suc de rosii
- zeama de la jumatate de lamaie (sau chiar de la lamaia intreaga, dupa gust)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura lecitina de soia
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
- 1 legatura leustean
- apa
- sare
- smantana vegetala, optional
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Ciorba de stevie
- Se spala bine si se taie marunt ceapa, morcovii si telina.
- Stevia se curata, inlaturandu-se cotoarele si nervurile groase.
- Se pun la fiert legumele taiate in 3 l de apa, iar după 15 minute, timp in care au dat in clocot, se adauga stevia bine spalata si taiata in fasii scurte.
- Dupa 10 minute, adaugi sucul de rosii, se mai lasa la fiert incă 5 minute si pui in oala fulgii de drojdie inactiva, uleiul, lecitina de soia, sarea si zeama de lamaie (după gust).
- Presari desupra leusteanul taiat fin.
- Se poate servi cu smantana vegetala este buna calda, dar si rece, in zilele calduroase de vara.
Observatii reteta Ciorba de stevie
- Ciorba de stevie este foarte usor de preparat si gustoasa. Datorita continutului mic de calorii, ea poate fi consumata cu incredere de persoanele care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus.
- Pentru un plus de savoare alege stevie tanara, foarte frageda si leustean verde.
- Daca vom adauga in acest preparat smantana vegetala si crema de cocos ii vom da o consistenta mai cremoasa si ii vom spori valoare nutritiva, adaugand, la beneficiile oferite de stevie si pe acelea ale cocosului.
- Gustul usor acrisor al steviei va fi accentuat de sucul de rosii si de zeama de lamaie. In cazul acestui ultim ingredient, cantitatea, dincolo de recomandarile noastre, ramane la latitudinea fiecarui consumator.
Stiai ca?
- Este bogata in fosfor, zinc, mangan, calciu, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A si vitamina C?
- Datorita continutului ridicat de fier si de taninuri din frunzele plantei, ea ajuta cu mult succes la combaterea anemiei?
- Stevia nu doar ca nu contine multe calorii (aproximativ 20 per 100g), dar ajuta si la reducerea senzatiei de foame, scade apetitul si glicemia si regleaza tranzitul intestinal? Din acest motiv stevia este recomandata persoanelor care incearca sa elimine kilogramele in plus.
- Stevia are proprietati antioxidante, antibacteriene si antiseptice, ajutand la combaterea unei multitudini de probleme ale pielii? Cu ajutorul acestei plante putem trata dermatita, eczemele, acneea si chiar preveni aparitia ridurilor.
- Fulgii de drojdie inactiva au un dublu rol in gastronomie? Pe de o parte confera un usor gust asemanator celui dat de branzeturi si, pe de alta parte, leaga preparatele. In plus, reprezinta un supliment alimentar bogat in vitamine, dar si minerale.