Acasă Sport și fitness Cum pot îmbunătăți migdalele sănătatea inimii și a organismului

Cum pot îmbunătăți migdalele sănătatea inimii și a organismului

0
Cum pot îmbunătăți migdalele sănătatea inimii și a organismului

Cum pot îmbunătăți migdalele sănătatea inimii și a organismului

Native climatului mediteraneean, migdalele sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sănătății inimii, fiind un aliment extrem de sănătos și versatil. Ca multe alte nuci, migdalele au un conținut ridicat de grăsimi, însă nu este vorba despre grăsimile dăunătoare organismului, ci despre grăsimile mononesaturate și polinesaturate. Multe studii sugerează că aceste tipuri de grăsimi, specifice dietelor mediteraneene, au un impact pozitiv asupra sănătății inimii.

De ce sunt grăsimile nesaturate favorabile inimii și organismului?

Dacă te vei uita pe informațiile nutriționale ale migdalelor, vei observa că acestea sunt mai bogate în grăsimi decât alte alimente pe care le consumi zilnic. Totuși, acest lucru nu trebuie să te alarmeze – dimpotrivă! -, deoarece grăsimile din migdale sunt nesaturate. Aceste grăsimi sunt extrem de benefice, fiindcă pot reduce nivelul colesterolului nesănătos și îl pot mări pe cel bun. Astfel, dacă încerci să reglezi nivelul colesterolului, migdalele reprezintă o gustare numai bună.

Cercetările au descoperit că persoanele cu risc de atac de cord își pot reduce riscul prin consumul unei diete sănătoase care include nuci. Cercetările sugerează că un consum zilnic echilibrat de migdale și alte tipuri de nuci poate:

  • Reduce nivelurile lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL colesterol sau colesterolul posibil patogen), care joacă un rol major în acumularea de depozite numite plăci la nivelul arterelor
  • Cresc HDL-colesterolul (colesterolul care protejează inima)
  • Îmbunătăți sănătatea peretelui arterial
  • Determina niveluri mai mici de inflamație care cauzează boli de inimă
  • Reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord și la moarte

Ca urmare, nucile pot îmbunătăți sănătatea inimii și pot reduce riscul de a deceda  devreme din cauza bolilor de inimă și a altor cauze.

Pe lângă grăsimile nesaturate, migdalele mai conțin și acizi grași omega 3 care normalizează ritmul cardiac, prevenind astfel infactul de miocard. Migdalele sunt bogate în arginină, un aminoacid necesar pentru a produce o moleculă numită oxid nitric care relaxează vasele de sânge și facilitează fluxul sanguin.

Totodată, grăsimile nesaturate nu sunt benefice exclusiv inimii. Ele stimulează și nivelul serotoninei în timpul zilei, ceea ce te poate ajuta să dormi mai bine și să diminueze tristețea și starea de iritare, serotonina fiind numită și hormonul fericirii. Mai mult decât atât, migdalele sunt bogate în vitamina E care susține sistemul imunitar  ținând la distanță infecțiile.

Dacă ai grijă la kilograme sau vrei să pierzi în greutate, migdalele au beneficiul de a conține o cantitate ridicată de fibre. Astfel, o gustare compusă din migdale îți poate ține de foame un timp mai îndelungat. Un studiu a arătat cum persoanele ce consumă orice tip de nuci măcar de două ori pe săptămână sunt mai puțin predispuse să ia în greutate decât cele care nu integrează deloc nuci în dieta lor. În plus, cantitatea de fibre ce se regăsește în migdale este esențială în cazul persoanelor cu diabet, ajutând la reglarea nivelului de zahăr.

Care este cantitatea potrivită de migdale pentru consum?

Chiar dacă migdalele reprezintă o sursă importantă de fibre, consumă-le moderat, în special dacă vrei să limitezi caloriile. Până la 80% din nuci sunt grăsimi. Cantitatea potrivită de migdale este de aproximativ 28-30 de grame și asigură 160 de calorii. De asemenea, migdalele te pot ajuta să te menții în formă, cele 28 de grame asigurând 6 grame de proteine.

Multe persoane sunt surprinse să audă că migdalele te pot ajuta să ai oase și dinți sănătoși și puternici. Acest lucru se datorează faptului că migdalele conțin mai mult calciu decât orice alte nuci, cu 75 de miligrame la fiecare 28 de grame. Astfel, migdalele reprezintă gustarea perfectă de după antrenament sau sală.

Alegeți să consumați nuci crude sau coapte, mai degrabă decât nuci prăjite în ulei.Cel mai simplu mod de a include migdalele în dieta ta poate fi prin a le consuma crude, sub formă de lapte sau în batoane bio. De asemenea, le poți folosi în diverse preparate, de la salate și aperitive, pâna la deserturi. Oricare ar fi modul tău preferat de a integra migdalele în dieta ta, acest aliment va fi mereu o sursă valoroasă de nutrienți!

Faceți acest lucru ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă. Doar să mănânci nuci și să nu reduci grăsimile saturate găsite în multe produse lactate și din carne nu va ajuta sănătății inimii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.