Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Gogosi la cuptor umplute cu gem

Gogosi la cuptor umplute cu gem

5
Gogosi la cuptor umplute cu gem

Gogosi la cuptor - reteta de post

Gogosile sunt printre cele mai indragite dulciuri facute in casa, iar atunci cand se prepara  exclusiv cu ingrediente vegetale, iti vor aduce numai avantaje: te bucuri de ele oricand, chiar daca tii post sau esti vegan. Dupa succesul de care s-a bucurat, inca de la aparitie, reteta de gogosi simple, clasice, prajite in ulei, dar de post, astazi venim cu una noua, delicioasa: gogosi la cuptor umplute cu gem.

TIMP PREPARARE   100 minute

PORTII   15

TIP RETETA   Desert/Aluat

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Gogosi la cuptor umplute cu gem

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

  Mod de preparare reteta Gogosi la cuptor umplute cu gem

  • Drojdia se dizolva in apa calduta, impreuna cu zaharul si apoi se lasa deoparte, timp de 10 minute, pentru a se activa drojdia.
  • Intr-un bol, adauga coaja de lamaie/portocala, vanilia, uleiul de cocos topit si praful de sare, apoi (amestecand continuu cu o lingura de lemn) incorporeaza faina.
  • Vei obtine un aluat elastic, care trebuie trebuie framantat timp de cateva minute.
  • Dupa ce ai terminat de framanant, lasa vasul acoperit cu un prosop aproximativ 1 ora, pentru a dospi aluatul. Intre timp poti sa pregatesti umplutura: vei zdrobi miezul de nuca sau il macini grunjos si il amesteci cu gemul.
  • Pudreaza masa cu faina si rastoarna pe ea cu grija aluatul crescut. Intinde usor cu un sucitor aluatul, pana cand vei obtine o foaie dreptunghiulara de cel mult 1 cm grosime.
  • Decupeaza forme rotunde pe jumatate de aluat, prin presare usoara cu ajutorul unui pahar, apoi adauga cate o lingura de compozitie pe fiecare forma rotunda, dar nu in mijloc, ci intr-o parte a cercului.
  • Indoaie cercurile de aluat, aducand jumatatea de aluat fara compozitie peste jumatatea de aluat cu compozitie, apoi vei presa presa puternic pe margini, pana cand acestea se sigileaza si vei crea niste cocoloase pline cu gem.
  • Gogosile astfel formate se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 190 de grade C, pentru circa 15-20  de minute sau pana se rumenesc.
  • Se scot si se pudreaza cu zahar vanilat cat sunt calde. Daca doresti sa le pastrezi pentru mai tarziu, acopera-le cu un prosop de bucatarie, pentru a nu se intari.

  Observatii reteta Gogosi la cuptor umplute cu gem

  • Alternativ, gogosile se pot praji in ulei.
  • Gogosile la cuptor umplute cu gem (ca si cele simple, prajite) nu trebuie obligatoriu pudrate cu zahar, poti sa procedezi dupa cum iti place mai mult, dar daca totusi alegi sa presari zahar, tine minte ca operatiunea se face cat gogosile sunt fierbinti, pentru ca zaharul sa se lipeasca de ele.
  • Uleiul de cocos topit va oferi gogosilor tale cu gem la cuptor o fragezime si o aroma aparte.

  Stiai ca?

  • In stravechea limba sanscrita, palmierul de cocos era cunoscut sub numele de kalpa vriksha, sintagma care insemna copacul vietii, copac care da tot ce este necesar pentru a trai, intrucat aproape toate partile lui pot fi folosite de om pentru hrana?
  • Intre cele mai importante proprietati ale uleiului de cocos se numara cele antimicrobiene, antibacteriene si antifungice? Trebuie sa stii insa ca numai folosind ulei de cocos organic, presat la rece, asa cum este cel pe care il gasesti in magazinul online Sano Vita, poti profita de toate calitatile sale nutritive.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gogosi la cuptor umplute cu gem
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

5 COMENTARII

  1. Multumesc,dar eu intrebam unde-l folosim in reteta
    500 g faina de grau dietetica
    250 ml apa calduta (minerală)
    100 ml ulei de cocos topit
    100 g zahar brut
    10 g drojdie uscată
    coaja rasa de la 1 lamaie/portocala
    vanilie
    un praf de sare
    200 g gem/magiun
    1/2 cana miez de nuca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.