Paste cu tofu, spanac și tahini
Această rețetă este foarte gustoasă, având în vedere ingredientele variate folosite. Poți să te bucuri de o masă completă, folosind alimente integrale pentru nutrienți de calitate. Astfel te poți bucura de o sănătate îmbunătățită și o stare de bine.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 9 căței mari de usturoi, tocați mărunt (aproximativ ⅓ cană)
- 1 ceapă medie, tocată mărunt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căni de spanac
Sos:
- 1 linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă uscată
- ½ cană de tahini
- 1-2 linguri de sirop de arțar, după gust
- Zeama și coaja de la ½ lămâie
- 1-2 căni de apă păstrată de la paste
Paste
- 500 g de fettuccine sau orice paste la alegere
Topping-uri
- Fulgi de ardei roșu (opțional)
- Sare după gust
- Tofu
Mod de preparare:
- Taie tofu cuburi și trage-l puțin la tigaie.
- Pregătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când strecori pastele, asigură-te că păstrezi aproximativ 2 cești de apă.
- Încălzește un vas mare sau o tigaie la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline, ceapa tocată și usturoiul.
- Sotează legumele până când ceapa este aproape translucidă, apoi adaugă spanacul.
- Apoi adaugă sarea, piperul, fulgii de drojdie inactivă uscată, tahini, siropul de arțar și zeama de lămâie. Amestecă bine.
- Toarnă 1 ceașcă din apa de la paste pentru a face sosul mai lichid.
- Redu temperatura și adaugă pastele. Amestecă bine. Adaugă mai multă apă dacă este necesar, până ajungi la consistența sosului dorit.
- Completează cu fulgi de ardei roșu, sare după gust și tofu crocant.