Acasă Rețete Fel principal Paste cu tofu, spanac și tahini

Paste cu tofu, spanac și tahini

0
Paste cu tofu, spanac și tahini

Această rețetă este foarte gustoasă, având în vedere ingredientele variate folosite. Poți să te bucuri de o masă completă, folosind alimente integrale pentru nutrienți de calitate. Astfel te poți bucura de o sănătate îmbunătățită și o stare de bine.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 9 căței mari de usturoi, tocați mărunt (aproximativ ⅓ cană)
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căni de spanac

Sos:

  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă uscată
  • ½ cană de tahini
  • 1-2 linguri de sirop de arțar, după gust
  • Zeama și coaja de la ½ lămâie
  • 1-2 căni de apă păstrată de la paste

Paste

  • 500 g de fettuccine sau orice paste la alegere

Topping-uri

  • Fulgi de ardei roșu (opțional)
  • Sare după gust
  • Tofu

Mod de preparare:

  1. Taie tofu cuburi și trage-l puțin la tigaie.
  2. Pregătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când strecori pastele, asigură-te că păstrezi aproximativ 2 cești de apă.
  3. Încălzește un vas mare sau o tigaie la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline, ceapa tocată și usturoiul.
  4. Sotează legumele până când ceapa este aproape translucidă, apoi adaugă spanacul.
  5. Apoi adaugă sarea, piperul, fulgii de drojdie inactivă uscată, tahini, siropul de arțar și zeama de lămâie. Amestecă bine.
  6. Toarnă 1 ceașcă din apa de la paste pentru a face sosul mai lichid.
  7. Redu temperatura și adaugă pastele. Amestecă bine. Adaugă mai multă apă dacă este necesar, până ajungi la consistența sosului dorit.
  8. Completează cu fulgi de ardei roșu, sare după gust și tofu crocant.

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste cu tofu, spanac și tahini
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Factorii cheie pentru îmbătrânirea sănătoasă la femei: Nutriția ca pilon principal
Articolul următor Totul despre linte: beneficii, proprietăți, contraindicații și idei de consum
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.