Pesto de leurdă

0
Pesto de leurdă

 

Ne e greu să credem că există persoane cărora nu le place sosul pesto. Înțelegem că fiecare persoană are gusturi diferite, însă acest sos este atât de gustos și de versatil încât sigur există câte o combinație pe placul fiecărei persoane. Fie că îl mănănci cu paste, pe pizza, în lasagna, cu tofu sau ca sos pentru diferite chips-uri, sosul pesto e bun cu orice. Înainte să afirmi vehement că acest sos nu e pentru tine, poți încerca, măcar o dată, rețeta de pesto de leurdă creată de cheful nostru, Daniela Dan. Credem că nu o să te dezamăgească.

 

TIMP DE PREPARARE   10 minute 

PORȚII  4 (335g pastă)

TIP REȚETĂ  Garnitură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 2 căni (120 g) leurdă
  • ½ cană nuci sau semințe (caju, migdale sau semințe floarea soarelui, semințe dovleac)
  • 2 linguri fulgi de drojdie
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 5 linguri ulei măsline
  • Suplimentar 1 lingură ulei măsline (pentru pus peste pesto, în borcan)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Mix 4 semințe

mix-4-seminte-150g

Fulgi de drojdie inactivă uscată

fulgi de drojdie - pesto

  Mod de preparare:

  • Spală bine leurda, apoi o scurgi bine și lași să se usuce.
  • Toacă leurda. Dacă ai de gând să amesteci pesto-ul într-un robot de bucătărie, nu trebuie să-l tai foarte mic, dar toac-o puțin fiindcă ajută la o amestecare mai ușoară.
  • Adaugă usturoiul și nucile într-un castron, presară drojdia uscată și sarea. Apoi toarnă peste uleiul de măsline și amestecă bine.
  • Într-un robot de bucătărie, adaugă toate ingredientele și amestecă până când obții textura dorită.
  • Pune pesto într-un borcan sterilizat și acoperă cu o lingură ulei de măsline.
  • Te poți bucura imediat de el sau îl poți păstra la frigider sau în congelator.

  Știai că?

  • „Pesto” provine din cuvântul italienesc „pesta” sau „pestare”, care înseamnă „a bate” sau „zdrobi”.
  • Regiunea Liguria din Italia este locul în care a fost inventat sosul pesto, însă romanii antici fabricau un condiment similar cu diferite ierburi, numit „moretum”.
  • Pesto are o rudă franceză, pistou, un sos din Marsilia. Francezii au încercat să pretindă că pesto este creația lor, până când, în 1910, într-o carte intitulată Provençal Cuisine, un bucătar francez numit Jean-Baptiste Reboul a clarificat problema, recunoscând că pesto a fost, într-adevăr, o creație a italienilor.
  • Leurda este cunoscută și ca usturoi sălbatic, deoarece are gust de usturoi.
  • Pesto de leurdă se combină perfect cu quinoa sau orez.
  • Leurda are efecte benefice asupra inimii și a vaselor de sânge.
  • Leurda ajută în procesul de scădere a colesterolului și are proprietăți cu rol în sănătatea sistemului digestiv.

Informații nutriționale validate de Raluca Popa, nutriționist și dietetician, Telomera Lifestyle Medicine Clinic.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pesto de leurda
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.