Placinta cu mei si morcov
Calda sau rece, placinta cu mei si morcov va fi o gustare sanatoasa si gustoasa pentru intreaga ta familie. Bogata in cereale integrale, dar si vitamine esentiale pentru o functionare sanatoasa a organismului, o poti savura acasa sau o poti pune in pachetelul pentru scoala al copilului tau. Gust, beneficii si aspect placut – totul intr-un singur preparat.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII o tava de placinta
TIP RETETA Aluaturi/paine
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Placinta cu mei si morcov
Blatul:
- 250 g spanac
- 1 ceasca apa
- 1 ceasca ulei
- 1 praf de copt
- faina de grau integrala cat cuprinde
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 1 cana seminte de mei
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de curcuma
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita de chimen rasnit
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Placinta cu mei si morcov
- Spanacul oparit, scurs de apa si tocat marunt se framanta cu apa, uleiul, praful de sare, praful de copt si faina pana se obtine un aluat elastic.
- Ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul se toaca si se calesc in putina apa si ulei.
- Peste compozitia de legume se adauga meiul, inca 3 cani de apa, sarea și piperul.
- Lasa compozitia sa fiarba la foc mic pana infloreste bobul de mei, amestecandu-se continuu.
- Aluatul se imparte in doua parti si se intinde din fiecare bucata cate o foaie de 0,5 cm grosime.
- Prima foaie se asaza cu grija in tava unsa cu ulei sau cu hârtie de copt.
- Se toarna compozitia de mei, iar deasupra se asaza a doua foaie de aluat.
- Se inteapa placinta cu furculita din loc in loc si se da timp de 30 de minute la cuptorul preincalzit.
Observatii reteta Placinta cu mei si morcov
- Praful de copt va infoaia aluatul, iar acesta trebuie intepat cand se da la cuptor pentru a nu face basici care sa se crape si pentru a se coace uniform. Intepatul contribuie, de altfel, si la aspectul placintei.
- Aceasta placinta cu mei si morcov nu este doar foarte gustoasa, ci si apetisanta prin aspectul si coloritul sau.
- Dacă eviți glutenul, poți renunța la aluat și folosești doar compoziția de mei, care se va închega bine și va forma o crustă după ce o vei da la cuptor. după răcire, se porționează și se servește.
Stiai ca?
- Meiul este o cereala care nu contine gluten? Din acest motiv ea este recomandata cu caldura de specialistii in nutritie si nu doar pentru persoanele care sufera de intoleranta fata de acest compus, ci pentru toti cei care vor sa isi imbunatateasca starea de sanatate.
- O cana de mei gatit are aproximativ 200 de calorii si contine aproape un sfert din cantitatea zilnica recomandata de cupru, magneziu, fosfor si mangan?
- Inainte de aparitia in alimentatia noastra a cartofilor si porumbului, meiul era unul dintre alimentele de baza?
- Meiul se foloseste in medicina naturista ca un tratament impotriva constipatiei, a indigestiei cronice, balonarilor si hiperaciditatii, intrucat are in compozitie multe fibre care regleaza tranzitul si flora intestinala.
- Meiul poate fi introdus in alimentatia bebelusului inca de la varsta de 6-8 luni, in combinatie cu piureuri de fructe sau de legume, in budinci sau in combinatie cu cereale.
- Datorita continutul de acid folic, meiul este recomandat in alimentatia gravidelor, mai ales in primele luni de sarcina?