Salată cușcuș – foarte rapid de preparat
Așa cum asiaticii integrează orezul în aproape fiecare masă și cei din Africa de Nord nu se pot despărți de cușcuș. Acest tip de paste, prezent în bucătăriile arabe încă din secolul al XIV – lea, reușește și în ziua de azi să ne cucerească prin gust, beneficii pentru sănătate și prin versatilitate – îl poți adapta ușor oricărei rețete, fie că e vorba de un desert sau de o salată. Așadar, vă invităm să încercați rețeta de salată de cușcuș, pregătită de chef Daniela Dan – ușor de preparat și foarte sănătoasă!
TIMP DE PREPARARE 10 minute
PORȚII 5
TIP REȚETĂ Salată
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 200 g cușcuș
- 1 cană apă fiartă (cană de 200 ml)
- ¼ linguriță turmeric
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță ulei de măsline
- Jumătate de ceapă galbenă, tăiată mărunt
- 1 ardei roșu kapia, tăiat cubulețe mici
- 100 g tofu cu sare SanoVita, tăiat cubulețe mici
- 1 legătură pătrunjel, tocat foarte mărunt
- Un pachet de nuci Fun Mix, tocat
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Amestecă bine cușcușul, turmericul și sarea.
- Adaugă apă fiartă (cât să acopere cușcușul), uleiul și amestecă bine și repede. Acoperă vasul pentru 5 -7 minute.
- După cele 5-7 minute, amesteci din nou cușcușul încet până arată frumos și fără cocoloașe.
- Într-o tigaie, prăjește (fără ulei) nucile din Fun Mix tocate -cu cuțitul pentru 5 minute. Lasă-le la răcit.
- Adaugă ceapa, pătrunjelul, ardeiul, migdalele prăjite și tofu și amestecă din nou.
- Se servește imediat.
Poți adăuga în salată și alte ingrediente: castraveti, roșii, năut fiert, ridichi, măsline, frunze de mentă etc.
Știai că:
- Nu știm exact când a apărut pentru prima dată cușcușul, însă primele menționări ale acestuia datează din secolele XIII și XIV, în cărțile de bucate arabe.
- Deși primele menționări scrise sunt cele din cărțile arabe, istoricii au descoperit originea pur africană a acestor făinoase în urma descoperirii unor ustensile, care ar fi fost folosite pentru prepararea acestuia, ce datează din secolul al XII-lea.
- Cușcușul conține minerale (seleniu, potasiu, fosfor, magneziu), toate vitaminele din grupul B (cu excepția vitaminei B12) într-o cantitate mai mică, precum și fibre, acestea având un rol esențial pentru un tranzit intestinal sănătos.