Unt de migdale

Timp citire:

Unt de migdale

Dacă vrei să înlocuiești clasicul unt de arahide și să încerci ceva nou, îți propunem o rețetă de unt de migdale simplu de pregătit acasă și numai bună pentru gustări și mic dejunuri hrănitoare. Untul de migdale făcut în casă este mai dens și mai cremos față de cel cumpărat, dar are și o aromă mai puternică, datorită migdalelor proaspăt coapte și mixate. De asemenea, poți face untul de migdale mai fin prin adaptarea timpului de mixare, în funcție de preferință. Secretul este răbdarea, deoarece poate dura câteva minute până când migdalele se omogenizează complet și devin o pastă.

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  aprox. 250g unt

TIP REȚETĂ  Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Migdale premium crude

Ulei presat la rece amestec seminte

  Mod de preparare:

  • Pune migdalele pe o tavă de copt și coace-le în cuptor, timp de 8 minute, la 180°C. Lasă-le apoi să se răcească cam cinci minute.
  • Pune migdalele, uleiul și sarea într-un robot de bucătărie și mixează bine. Opțional, poți adăuga puțină scorțișoară sau vanilie. În timpul mixării, migdalele vor începe să se sfărâme ușor și să sară. După aproximativ 2 minute, nucile își vor elibera uleiul și se vor transforma în unt de migdale.
  • Poți servi untul dimineața pe felii de pâine sau rondele și îl poți adăuga în diverse preparate, precum smoothie-urile, sucul de fructe, înghețata sau diferite tipuri de prăjituri.
  • Poți păstra untul de migdale la frigider pentru cel puțin o lună.
  • Este posibil ca uleiul să se separe de fibră în lipsa stabilizatorilor găsiți de obicei în untul de nuci și va fi nevoie să amesteci și să omogenizezi amestecul din când în când.

  Știai că?

  • Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți și este o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
  • Specifice climatului mediteraneean, migdalele reprezintă un aliment extrem de sănătos și versatil, recunoscut pentru beneficiile asupra sănătății inimii. Ca multe alte nuci, migdalele au un conținut ridicat de grăsimi, însă nu este vorba despre grăsimile dăunătoare organismului, ci despre grăsimile mononesaturate și polinesaturate.
  • Cercetările sugerează că un consum zilnic echilibrat de migdale și de alte tipuri de nuci poate reduce nivelurile lipoproteinelor cu densitate scăzută (colesterol LDL) și împiedică formarea de depozite (numite plăci) la nivelul arterelor. De asemenea, migdalele pot îmbunătăți sănătatea peretelui arterial și determină niveluri mai mici de inflamație care ar putea cauza boli de inimă.
  • Pe lângă grăsimile nesaturate, migdalele mai conțin și acizi grași omega 3 ce normalizează ritmul cardiac, prevenind astfel infarctul de miocard. Migdalele sunt bogate în arginină, un aminoacid necesar pentru a produce o moleculă numită oxid nitric ce relaxează vasele de sânge și facilitează fluxul sanguin.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...