Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Vitamina b7: beneficiile vitaminei b7 în organism

Vitamina b7: beneficiile vitaminei b7 în organism

Vitamina b7: beneficiile vitaminei b7 în organism

Denumită și vitamina B7 sau biotină, este o vitamină hidrosolubilă, din grupul vitaminelor B.

Biotina este necesară tuturor organismelor vii, dar este sintetizată numai de microorganisme și de unele plante. De asemenea, este sintetizată și de flora intestinală. Se găsește în cantități mari în produse vegetale (ridichi, cereale, ciuperci, mazăre, linte), dar și animale (ou, ficat, brânzeturi).

Recomandări și dozaj

Biotina are un rol important în cadrul reacțiilor de metabolizare a acizilor grași, leucinei și gluconeogeneza.

Vitamina B7 este utilizată pentru sănătatea unghiilor, a părului și a pielii, deși nu sunt multe studii care demonstrează această acțiune.

În ultimii ani, biotina a fost folosită în tratarea sclerozei multiple, pentru ameliorarea simptomelor.

Rezultate benefice au fost obținute și în urma administrării pacienților hrăniți timp îndelungat parenteral, care prezintă și afecțiuni intestinale sau sugarilor cu seboree, cazuri în care s-a identificat o carență a acestei vitamine.

Biotina poate fi administrată și pacienților cu diabet zaharat non-insulino dependent, pentru a scădea nivelul glicemiei.

Preparate farmaceutice: biotina se găsește ca atare sau în complexul B, în compoziția jeleurilor și acadelelor SanoVita Wellness.

Surse de vitamina B7 (biotină) de la SanoVita Wellness

Jeleurile bogate în biotină de la SanoVita Wellness te ajută să-ți menții unghiile și părul sănătoase, în timp ce te bucuri de aroma fructată și textura gumată.

Doze recomandate:

0 – 3ani: 10 – 20 mcg/zi;

4 – 6 ani: 25 mcg/zi;

7 – 10 ani: 30 mcg/zi;

Peste 10 ani: 100 mcg/zi.

Surse:

https://www.naturalmedicinejournal.com/blog/health-benefits-and-safety-profile-biotin

N. Mitrea, D. Margina, D. Grădinaru, A. Arsene, C.M. Burta – Vitaminele în procese metabolice, pag 177 – 190.

Articolul precedent Vitamina b6: beneficiile vitaminei b6 în organism
Articolul următor Ce este quinoa: beneficii, proprietăți, contraindicații și cum se prepară corect
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.