Budincă de cușcuș cu papaya
06
Te-ai gândit vreodată să prepari cușcuș ca desert? În combinație cu deliciosul lapte de cocos și cu fructele uscate sau confiate preferate poți obține o budincă neașteptat de gustoasă. Toată familia se va bucura de proprietățile cușcușului într-un desert exotic și, în același timp, sănătos, plin de vitamine și de alți nutrienți.
TIMP DE PREPARARE 50 minute
PORȚII 6
TIP REȚETĂ Desert/Mic Dejun/ Gustare
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 100 g cușcuș
- 250 ml lapte de cocos
- 4 linguri merișor confiat
- 4 linguri stafide
- 4 linguri goji
- 4 linguri papaya confiat
- 2 linguri nucă cocos
- 40 g zahăr brut
- 2 linguri turmeric
- 2 lingurițe semințe făină de in (sau semințe de in râșnite)
- 5 linguri apă fiartă
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Într-o cană, se amestecă făina de in cu 5 linguri apă fiartă pentru 5 minute. Se va forma un gel.
- Într-un bol, se amestecă cușcușul împreună cu restul ingredientelor uscate.
- Laptele de cocos se pune pe foc împreună cu zahărul, iar când începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc și se toarnă peste cous-cous, amestecând bine. Se lăsă vasul acoperit timp de 10 minute ca să se umfle cous-cous-ul.
- Compoziția se toarnă într-un vas de sticlă termorezistentă, uns cu puțin ulei.
- Se pune în cuptor la temperatura 180 °C timp de 25-30 minute.
Știai că?
- Deși cușcușul arată ca un bob cerealier, din punct de vedere tehnic este o pastă – este obținut din făină de grâu dur, amestecată cu apă.
- Există trei tipuri diferite de cușcuș: marocan, care este cel mai mic, cușcuș israelian sau perlat, cam de mărimea boabelor de piper și cel libanez, cel mai mare dintre cei trei.
- Cușcușul conține în principal carbohidrați, deoarece este fabricat din grâu, dar conține, de asemenea, niveluri destul de bune de proteine și fibre, cu foarte puține grăsimi.
- Din punct de vedere nutrițional, cușcușul conține calciu, magneziu, fier și zinc, precum și unele dintre vitaminele B și vitamina E.
- Papaya este indicată pentru sănătatea ochilor, întrucât conține vitamina C și betacaroten, doi antioxidanți care îmbunătățesc vederea.
- Papaya conține mai multe enzime unice de digestie a proteinelor, inclusiv papaină și chimopapaină, care reduc inflamațiile din corp și îl stimulează să vindece arsurile. În plus, antioxidanții, vitamina C și betacarotenul, sunt, de asemenea, esențiali în reducerea inflamațiilor din corp.