Acasă Rețete Mic dejun sănătos Tapas – aperitiv la superlativ

Tapas – aperitiv la superlativ

0
Tapas – aperitiv la superlativ

Tapas – aperitiv la superlativ

Întâlnirile cu prietenii au rol terapeutic asupra noastră – iar dacă au loc și într-un cadru intim, familiar, acompaniate de câteva gustări savuroase, voia bună este garantată. Mâncarea ne aduce împreună și ne încântă nu doar gusturile, ci și latura socială. Nu vă faceți griji, indiferent de cât de mare este grupul de prieteni, nu veți fi nevoiți să vă petreceți prea mult timp în bucătărie gătind felurite preparate – există soluții rapide, gustoase și la-ndemână, precum tapasurile.

Tapasurile sunt un fel de gustări, asemeni unui platou de aperitive, născute și transformate într-o adevărată instituție în Spania. Pot fi servite simple, drept gustare, sau combinate – alcătuind astfel un meniu complet. Acestea pot include practic orice, sunt adaptabile oricărui gust, chiar și celor mai pretențioși sau celor cu intoleranțe alimentare. Propunerea noastră de astăzi este un tapas mix cu un twist de primăvară, printre care am strecurat și ingrediente din pește sau cu gust de pește, pentru doritori.

TIMP DE PREPARARE   15 minute

PORȚII  8-10

TIP REȚETĂ  Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Rondele simple

RONDELE SIMPLE GRAU 56G

Pastă tartinabilă din linte roșie

PATEU DIN LINTE ROSIE 100G

  Mod de preparare:

  • Spălăm verdețurile  cu grijă sub jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă și le tocăm pe fiecare în parte, fin.
  • Pregătim două platouri de lemn pentru aperitive. Tăiem bagheta în felii subțiri și o lăsăm să aștepte cuminte ingredientele ce o vor însoți.
  • Amestecăm în mici boluri legătura de ceapă verde cu pateul din linte roșie, separat, leurda cu pateul din ardei și tarhon, peste care adăugam puțină zeamă de lămâie. Ungem feliile de pâine, precum și rondelele de grâu și orez cu amestecurile obținute.
  • Diversificăm și adăugăm și pateul din bob cu roșii și ceapă peste care presărăm pătrunjel proaspăt tocat. Separat, cu ajutorul unor scobitori, împletim măslinele cu fileurile de anșoa și completăm cu roșii uscate pentru culoare.Muy rico, buon apetito!

  Știai că?

  • Rolul inițial al tapasurilor era acela de a proteja paharele cu vin împotriva prafului și a insectelor.
  • Denumirea larg cunoscută și acceptată astăzi, tapa înseamnă „capac” și tapar înseamnă „a acoperi”.
  • În unele localuri din Spania, tapasurile sunt oferite în mod gratuit, drept gustări care însoțesc băutura comandată.
  • Există o poveste din folclor potrivit căreia tapasurile au apărut datorită Regelui Alfonso al X-lea Cel Înțelept, pe care boala îl silea să ia mici gustări (câteva mici înghițituri) însoțite de un pahar cu vin între mesele principale ale zilei.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tapas
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Budincă de cușcuș cu papaya
Articolul următor Cum să facem față asteniei de primăvară
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.