Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Ce gustări sărate și sănătoase să alegi?

Ce gustări sărate și sănătoase să alegi?

0
Ce gustări sărate și sănătoase să alegi?

Ce gustări sărate și sănătoase să alegi?

Gustările pot fi de ajutor multora dintre noi, oferindu-ne stimulentul energetic necesar într-o mică pauză între ședințe sau cursuri. Important este să alegem gustări de calitate, pentru a beneficia și de nutrienți importanți. Dacă până acum nu ai acordat așa mare atenție gustărilor și ai mâncat ce ai avut la îndemână, poate că e un moment bun să încerci și variante mai sănătoase. Iar dacă te numeri printre cei care ar da o ciocolată pe niște chipsuri, iată care sunt propunerile noastre de gustări sărate.

1. Diferite tipuri de nuci

Conțin grăsimi, proteine, fibre, sunt extrem de variate și cel mai important, sunt sărate.  În caz că alunele nu sunt pe placul tău, atunci poți încerca spre exemplu nucile caju, migdalele sau fisticul. Nucile pot reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Poți păstra câteva nuci într-o caserolă mică, să le ții aproape în caz că simți nevoia să ronțăi ceva. Nu uita, totuși, că sunt niște gustări și că nucile nu pot și nu ar trebui să înlocuiască o masă. Consumă-le cu moderație, porția corectă fiind de aproximativ un pumn de nuci pe zi.

2. Semințe

Îți dorești ceva sărat, bun și care să fie benefic pentru corpul tău? Atunci semințele pot fi soluția! Semințele sunt bogate și ofertante nutrițional – au proteine, vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt bune și atunci când vrei să slăbești, mulțumită conținutului de fibre necesare pentru o digestie echilibrată, îmbunătățesc tranzitul intestinal și reduc senzația de balonare. Uite câteva idei de gustări cu semințe:

3. Rondele

Sunt gustarea ideală pentru că pot fi consumate în orice moment al zilei. În plus, reprezintă o alternativă  la pâine, așadar poți să le consumi nu doar ca gustare. Sunt sărace în grăsimi, mențin senzația de sațietate mai mult timp și reprezintă o sursă importantă de energie. Găsești variante simple, pe care le poți consuma ca atare sau cu diferite paste vegetale. Însă în caz că nu ești fan al rondelelor simple, să știi că am lansat noi sortimente de rondele sărate, potrivite pentru gustul fiecăruia. Când te uiți la filmul preferat sau pur și simplu simți nevoia unei gustări în timp ce citești o carte, poți înlocui chipsurile cu rondele cu gust de cașcaval, piper și diferite ierburi mediteraneene – ori cu gust de smântână și ceapă. Dacă, cumva, s-au „pierdut” pe acest articol și persoane care-ar vrea mai degrabă ceva dulce, să știți că avem și un sortiment cu glazură de cacao fără zahăr!

4. Popcorn

De obicei asociem popcorn cu o gustare bogată în grăsimi, nesănătoasă, poate din cauza filmelor americane. Să știi că nu trebuie să renunți la această gustare, poate doar la variantele preambalate. Îți poți face acasă o variantă mai sănătoasă de popcorn! Dacă urmezi rețeta asta, riscul de a rămâne cu boabe și resturi arse este semnificativ mai mic.

5. Năut copt

Nu o să stăm să vă povestim care sunt beneficiile năutului, sunt prea multe și oricum avem un articol separat dedicat acestui subiect pe care poate l-ați citit deja (dacă nu, îl găsiți aici). În schimb vrem să vă arătăm că puteți face și altceva din năut în afară de humus, mai exact năut copt. O gustare sărată, gustoasă și numai bună când ai nevoie să-ți îmbogățești aportul proteic zilnic.

 

Cum menționam și mai devreme, este important ca aceste gustări să rămână la stadiul de gustări și să nu înlocuiască o masă. Este foarte important să avem o alimentație sănătoasă și echilibrată, de aceea ar trebui să ne asigurăm că primim zilnic cantitățile de nutrienți esențiali pentru corpul nostru.

 

Referent științific: Loredana Lăpușanschi, Dietetician Clinician, Telomera Clinic

 

Încearcă noile sortimente de rondele SanoVita!

Mini-rondele cu cașcaval

MINI-RONDELE CU CASCAVAL 10G gustări

Mini-rondele cu piper și ierburi

MINI-RONDELE CU PIPER SI IERBURI 10G gustări

Mini-rondele cu smântână și ceapă

MINI-RONDELE CU SMANTANA SI CEAPA 10G

Mini-rondele cu glazură de cacao fără zahăr

MINI-RONDELE DIN OREZ CU GLAZURA DE CACAO FARA ZAHAR (XYLITOL) 24G gustări

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.