Acasă Rețete Deserturi sănătoase Plăcintă vegană Banoffee

Plăcintă vegană Banoffee

0
Plăcintă vegană Banoffee

 

Vara se ivesc diverse ocazii în care vrei să servești un desert mai special la mesele festive, picnicuri sau într-o după-amiază călduroasă. Indiferent unde alegi să o servești, plăcinta Banoffee pe care ți-o propunem este perfectă pentru a-ți stăpâni pofta de „ceva dulce”. Plăcinta Banoffee este un desert englezesc binecunoscut, iar acum ai ocazia de a pregăti acasă o variantă sănătoasă și mai gustoasă ca niciodată.

TIMP DE PREPARARE   35 minute 

PORȚII  6

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente bază:

Ingrediente umplutură:

Ingrediente topping:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Unt de arahide

unt de arahide

  Mod de preparare:

  • Adaugă toate ingredientele pentru bază într-un robot de bucătărie și mixează-le bine până când se mărunțesc și încep să se formeze bulgări în compoziție.
  • Pune compoziția într-o formă rotundă de 25 cm și preseaz-o bine pentru a obține un strat ferm.
  • Mixează într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru umplutură. Când este gata, adaugă cu grijă compoziția obținută peste baza deja formată.
  • Adaugă bananele feliate într-un strat peste întreaga umplutură.
  • Spală și curăță bine vasul robotului de bucătărie. Adaugă în el caju și apa și mixează până când obții o cremă foarte fină. Pune această cremă peste stratul de banane și presară deasupra pudra de roșcove.
  • Congelează prăjitura pentru o oră pentru a deveni mai fermă.

  Știai că?

  • Nucile caju sunt bogate în cupru, magneziu, mangan și zinc. Ele reprezintă o sursă importantă de grăsimi nesaturate, benefice sănătății, având fibre și un conținut redus de zaharuri. Nucile caju conțin și acizi grași Omega-3, implicați în menținerea sănătății cardiovasculare.
  • Curmalele sunt perfecte pentru a îndulci deserturi diverse, asigurând totodată și nevoia de micronutrienți importanți. Acestea au fibre (aproximativ 7 grame la fiecare 100 de grame de curmale), potasiu, magneziu, fier și vitamina B6 (ne putem lua 15-20% din necesarul zilnic de B6 din 100 de grame de curmale). Curmalele sunt o alternativă bună pentru preparatele dulci, putând să înlocuiască zahărul sau chipsurile de ciocolată din rețetele tradiționale.
  • Bananele reprezintă o sursă importantă de potasiu, vitamina C și B6. O banană medie poate asigura 15% din necesarul zilnic de potasiu și vitamina C sau 30% din cel de vitamina B6.
  • Migdalele sunt bogate în vitamina E și B2, dar și minerale precum cuprul, manganul, magneziul și zincul.

Informații nutriționale validate de Maria Cornea, nutriționist și dietetician, Telomera Lifestyle Medicine Clinic.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta vegana Banoffee
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent 15 alimente esențiale de ținut aproape
Articolul următor Băutură de soia
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.