Acasă Retete Garnituri de post Sos tahini (facut in casa)

Sos tahini (facut in casa)

0
Sos tahini (facut in casa)

sos tahini (facut in casa)Învață și tu să faci sos tahini în casă, cu doar 3 ingrediente: susan, ulei și sare! La final, vei obține un sos mai gros sau mai subțire – după preferințe, perfect pentru încorporat în humus, salate, boluri asiatice sau pentru servit alături de falafel. Dincolo de simplitatea ei, secretul acestei rețete stă în coacerea în prealabil a semintelor de susan folosite – astfel acestea capătă o aromă și mai intensă, iar rezultatul final va fi un tahini delicios!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   1/2 cana

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Sos tahini (facut in casa)

[/vc_cta]

Seminte de susan decorticate

seminte-de-susan-decorticat-100g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

[/vc_column][/vc_row]

  Mod de preparare reteta Sos tahini (facut in casa)

  • Pentru a pregăti acest sos tahini în casă, începe prin a coace semințele de susan: pune o tigaie antiaderentă pe aragaz, la foc mediu, adaugă susanul și amestecă semințele constant, cu o lingură de lemn, până când își modifică ușor culoarea și devin parfumate (în jur de 5 minute).
  • Transferă semințele de susan astfel coapte pe o farfurie întinsă și lasă-le să se răcească de tot, înainte de a le folosi.
  • Într-un blender vertical, adaugă semințele coapte și reci, apoi mărunțește-le bine timp de 2-3 minute, până când se transformă într-o pastă nisipoasă.
  • Adaugă treptat toată cantitatea de ulei în vasul blenderului și încorporează-le în amestecul de tahini, timp de 1-2 minute; iar la final, trebuie să obții o pastă omogena și fină.
  • Dacă vrei un sos tahini mai lighid, adaugă treptat încă puțin ulei (de susan sau de măsline), până atingi consistența dorită.
  • Adaugă sare, după gust.
  • Transferă sosul tahini astfel obținut într-un borcan, pune-i capac și păstrează-l la frigider pentru cca 30 de zile, asta dacă reziști tentației de a nu-l folosi în orice preparat.

  Observatii reteta Sos tahini (facut in casa)

  • Dacă sosul tahini se decantează în borcanul cu pricina, amestecă-l bine cu o linguriță și apoi folosește-l.
  • Poți combina sosul tahini cu humus, salate, supe creme, falafel, frigărui sau boluri asiatice.
  • Sosul tahini se poate face și din semințe de susan negre. Pasta rezultată avănd aceeași culoare și aromă.
  • Poți marunți semințele coapte de susan și într-un mojar, cu ajutorul unui pistil.
  • Poți coace semințele de susan și la cuptorul preincalzit, la 180o C: întinde-le pe o tavă termorezistentă  sau tapetată cu hârtie de copt, bagă tava în cuptor și las-o 5 minute; amestecă semințele de 2-3 ori, până când se coc uniform.
  • Poți renunța la primul pas (coacerea semințelor de susan), dar acesta va da rezultatului final un gust ușor amărui.

  Stiai ca?

  • Semințele de susan vândute în comert sunt cel mai des deschise la culoare sau negre, dar există și varietăți de susan maro, aurii, roșiatice și gri?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Sos tahini (facut in casa)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.