Supă cremă de spanac cu caju
Supa vegană de spanac este potrivită în toate anotimpurile! Este cremoasă, fresh și atât de gustoasă, încât ai putea să o gătești foarte des – fiind și super ușor și rapid de preparat.
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 3
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 500 g spanac sau baby spanac
- 1 ceapă mare tăiată în cubulețe
- 4 căței de usturoi tocat mărunt
- 3 morcovi mari tăiați în cubulețe
- 2 linguri de oțet de cidru de mere
- 150 g de caju
- 30 g fulgi de drojdie inactivă uscată
- 1l apă
- Sare de mare după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
- Pune pe foc o oală cu ulei de măsline și gătește ceapa, usturoiul și morcovii la foc mediu până când ceapa devine translucidă.
- Adaugă spanacul și amestecă.
- Într-un blender, combină caju, apa, oțetul, fulgii de drojdie inactivă și sarea de mare până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Păstrează un sfert din această cremă.
- Adaugă crema de caju în supă și las-o să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute.
- Pasează bine supa cu ajutorul unui blender.
- Savurează cu un strop de cremă de caju deasupra (din cea păstrată).
Poftă bună!