Supă cremă de morcov
Atunci când ne gândim la morcovi, ne gândim mai degrabă la garnituri, salate sau ingrediente secundare din alte mâncăruri gătite – însă această legumă poate fi și ingredientul-vedetă al unui fel principal savuros și hrănitor. Servită caldă sau rece, pentru un prânz, o cină sau chiar o gustare rapidă, supa cremă de morcov reprezintă preparatul perfect pentru momentele în care vrei să mănânci ceva ușor, proaspăt și, cel mai important, gustos și plin de vitamine.
TIMP DE PREPARARE 45 minute
PORȚII 12
TIP REȚETĂ Supă
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 2 cepe medii, tocate
- 10 morcovi, spălați și tăiați
- 3 cartofi mari, curățați și tăiați
- 2 linguri amestec de legume
- 1 linguriță de sare
- 1 cană de apă + 1 litru de apă
- 1 linguriță unt de arahide
- 1 cană de lapte de soia sau lapte din nucă de cocos
- coriandru verde sau pătrunjel pentru decor
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Adaugă ceapa tocată și cele două linguri de amestec de legume într-o cratiță mare, cu o cană de apă și fierbe amestecul până când ceapa devine translucidă.
- Adaugă în cratiță morcovii și cartofii tăiați, sare și un litru de apă. Adu legumele la un clocot și fierbe-le până când acestea sunt gătite.
- Ca alternativă la 1 litru + 1 cană de apă, poți folosi 5 căni de stoc de legume.
- Amestecă bine legumele până se înmoaie. Adaugă peste ele untul de arahide și laptele vegetal, apoi amestecă din nou totul la blender.
- Când torni supa cremă într-un castron, presară deasupra pătrunjel sau coriandru proaspăt și supa cremă de morcov poate fi servită!
Știai că?
- Morcovul (Daucus carota) este o legumă rădăcinoasă crocantă, gustoasă și plină de nutrienți. Morcovii sunt o sursă naturală importantă de fibre, vitamina K1, potasiu și o mulțime de antioxidanți.
- Printre beneficiile morcovilor se numără sprijinirea echilibrului între colesterolul LDL și cel HDL sau îmbunătățirea vederii.
- Există multe soiuri de morcovi, toate de culori diferite, precum galben, alb, oranj, roșu sau mov. Cei mai utilizați sunt morcovii oranj, care își iau culoarea din beta caroten, un antioxidant pe care organismul uman îl transformă în vitamina A.
imi vine foarte greu sa gatesc supele creme ,Nu am gatit niciodata !
Bună ziua! 🙂
De obicei, supele creme se fac destul de repede și sunt delicioase. Merită să încercați.
Zi cu bine,
Sabina