Acasă Rețete Supă cremă de morcov

Supă cremă de morcov

0
Supă cremă de morcov

Atunci când ne gândim la morcovi, ne gândim mai degrabă la garnituri, salate sau ingrediente secundare din alte mâncăruri gătite – însă această legumă poate fi și ingredientul-vedetă al unui fel principal savuros și hrănitor. Servită caldă sau rece, pentru un prânz, o cină sau chiar o gustare rapidă, supa cremă de morcov reprezintă preparatul perfect pentru momentele în care vrei să mănânci ceva ușor, proaspăt și, cel mai important, gustos și plin de vitamine.

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  12

TIP REȚETĂ  Supă

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Amestec de legume

Unt de arahide fara zahar

  Mod de preparare:

  • Adaugă ceapa tocată și cele două linguri de amestec de legume într-o cratiță mare, cu o cană de apă și fierbe amestecul până când ceapa devine translucidă.
  • Adaugă în cratiță morcovii și cartofii tăiați, sare și un litru de apă. Adu legumele la un clocot și fierbe-le până când acestea sunt gătite.
  • Ca alternativă la 1 litru + 1 cană de apă, poți folosi 5 căni de stoc de legume.
  • Amestecă bine legumele până se înmoaie. Adaugă peste ele untul de arahide și laptele vegetal, apoi amestecă din nou totul la blender.
  • Când torni supa cremă într-un castron, presară deasupra pătrunjel sau coriandru proaspăt și supa cremă de morcov poate fi servită!

  Știai că?

  • Morcovul (Daucus carota) este o legumă rădăcinoasă crocantă, gustoasă și plină de nutrienți. Morcovii sunt o sursă naturală importantă de fibre, vitamina K1, potasiu și o mulțime de antioxidanți.
  • Printre beneficiile morcovilor se numără sprijinirea echilibrului între colesterolul LDL și cel HDL sau îmbunătățirea vederii.
  • Există multe soiuri de morcovi, toate de culori diferite, precum galben, alb, oranj, roșu sau mov. Cei mai utilizați sunt morcovii oranj, care își iau culoarea din beta caroten, un antioxidant pe care organismul uman îl transformă în vitamina A.

     

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa crema de morcov
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.