Supă cremă de morcov

Timp citire:

 

Atunci când ne gândim la morcovi, ne gândim mai degrabă la garnituri, salate sau ingrediente secundare din alte mâncăruri gătite – însă această legumă poate fi și ingredientul-vedetă al unui fel principal savuros și hrănitor. Servită caldă sau rece, pentru un prânz, o cină sau chiar o gustare rapidă, supa cremă de morcov reprezintă preparatul perfect pentru momentele în care vrei să mănânci ceva ușor, proaspăt și, cel mai important, gustos și plin de vitamine.

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  12

TIP REȚETĂ  Supă

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Amestec de legume

Unt de arahide fara zahar

  Mod de preparare:

  • Adaugă ceapa tocată și cele două linguri de amestec de legume într-o cratiță mare, cu o cană de apă și fierbe amestecul până când ceapa devine translucidă.
  • Adaugă în cratiță morcovii și cartofii tăiați, sare și un litru de apă. Adu legumele la un clocot și fierbe-le până când acestea sunt gătite.
  • Ca alternativă la 1 litru + 1 cană de apă, poți folosi 5 căni de stoc de legume.
  • Amestecă bine legumele până se înmoaie. Adaugă peste ele untul de arahide și laptele vegetal, apoi amestecă din nou totul la blender.
  • Când torni supa cremă într-un castron, presară deasupra pătrunjel sau coriandru proaspăt și supa cremă de morcov poate fi servită!

  Știai că?

  • Morcovul (Daucus carota) este o legumă rădăcinoasă crocantă, gustoasă și plină de nutrienți. Morcovii sunt o sursă naturală importantă de fibre, vitamina K1, potasiu și o mulțime de antioxidanți.
  • Printre beneficiile morcovilor se numără sprijinirea echilibrului între colesterolul LDL și cel HDL sau îmbunătățirea vederii.
  • Există multe soiuri de morcovi, toate de culori diferite, precum galben, alb, oranj, roșu sau mov. Cei mai utilizați sunt morcovii oranj, care își iau culoarea din beta caroten, un antioxidant pe care organismul uman îl transformă în vitamina A.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...