Supă Masala de linte
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
[Printfriendly]
Ingrediente:
- 1 l supă de legume
- 700 g roșii tăiate cubulețe
- 250 ml băutură vegetală de cocos la conservă (cu toată grăsimea)
- 200 g linte roșie uscată
- 80 g ceapă roșie (tăiată mărunt)
- 80 g frunze de Kale (tăiate fin)
- 4 usturoi (căței, tocați mărunt)
- 1 linguriță ulei de nucă de cocos
- 3 g turmeric
- 10 g Garam Masala
- 6 g sare
- 16 g coriandru (tăiat mărunt)
Mod de preparare:
- Se încălzește uleiul de cocos într-o oală mare, la foc mediu.
- Adaugă ceapa și soteaz-o timp de 4 minute sau până când devine translucidă.
- Adaugă usturoiul tocat mărunt și sotează-l încă un minut.
- Pune turmericul, garam masala, sarea de mare, coriandrul, supa de legume, roșiile tăiate cubulețe și amestecă bine.
- După ce fierbe, dă focul mic și adaugă lintea uscată.
- Acoperă și gătește timp de 15-20 de minute.
- Odată ce lintea este bine gătită, adaugă băutura de cocos și varza kale și amestecă bine pentru a se omogeniza.
Poftă bună!
Observatii:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile. Se poate congela până la două luni.
- Topping-uri suplimentare: poți presăra peste supă coriandru tocat, migdale feliate și/sau o lingură de cremă de cocos.