Acasă 21 de zile cu SanoVita Supă Masala de linte

Supă Masala de linte

0
Supă Masala de linte

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

[Printfriendly]


Ingrediente:

  • 1 l supă de legume
  • 700 g roșii tăiate cubulețe
  • 250 ml băutură vegetală de cocos la conservă (cu toată grăsimea)
  • 200 g linte roșie uscată
  • 80 g ceapă roșie (tăiată mărunt)
  • 80 g frunze de Kale (tăiate fin)
  • 4 usturoi (căței, tocați mărunt)
  • 1 linguriță ulei de nucă de cocos
  • 3 g turmeric
  • 10 g Garam Masala
  • 6 g sare
  • 16 g coriandru (tăiat mărunt)

Mod de preparare:

  1. Se încălzește uleiul de cocos într-o oală mare, la foc mediu. 
  2. Adaugă ceapa și soteaz-o timp de 4 minute sau până când devine translucidă. 
  3. Adaugă usturoiul tocat mărunt și sotează-l încă un minut.
  4. Pune turmericul, garam masala, sarea de mare, coriandrul, supa de legume, roșiile tăiate cubulețe și amestecă bine. 
  5. După ce fierbe, dă focul mic și adaugă lintea uscată. 
  6. Acoperă și gătește timp de 15-20 de minute. 
  7. Odată ce lintea este bine gătită, adaugă băutura de cocos și varza kale și amestecă bine pentru a se omogeniza.

Poftă bună!

Observatii:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile. Se poate congela până la două luni.
  • Topping-uri suplimentare: poți presăra peste supă coriandru tocat, migdale feliate și/sau o lingură de cremă de cocos.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa Masala de linte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Green Smoothie Bowl
Articolul următor Arpacaș cu unt de arahide crocant
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.