RețeteAperitive și gustări sănătoase

Mozzarella Vegană

Un aspect minunat și esențial al mâncării se referă la capacitatea acesteia de a fi, într-un fel, pentru toată lumea - unde „a fi” se definește prin diversitate, bogăție de culori, arome, gusturi și senzații. Desigur, nu ne referim nicidecum la volum, ci la variante. Există versiuni pentru toate tipologiile gastrosociale – pentru gurmanzi, pentru pretențioși, pentru extravaganți, pentru...

Interpretări interesante ale salatei de vinete

Nu putem și nici nu dorim să ne imaginăm vara fără salata de vinete însoțită, desigur, de roșii proaspăt coapte, cărnoase și parfumate. Specialitate cu iz oriental, salata de vinete s-a transformat rapid într-un aperitiv extrem de apreciat de către români și nu numai, fiind popularizată de  arabi  în Europa Occidentală prin strâmtoarea Gibraltar.  Preparatul, simplu în esență, prezintă...

CREMĂ de BRÂNZĂ VEGANĂ din MEI

  Poate că meiul nu este primul lucru pe care îl asociem cu crema de brânză vegană în general, dar cu siguranță ar putea fi. Rețeta de cremă de brânză vegană din mei aduce toate proprietățile acestei cereale într-o cremă pufoasă și fină de care se poate bucura toată familia. Este gustoasă, foarte ușor de făcut și puteți să o...

Tofu de casă – rețetă simplă de făcut în weekend

Poate că nu găsești acel sortiment de tofu de care te bucuri mereu, însă am pregătit pentru tine o rețetă simplă și gustoasă de tofu de casă, pe care să o poți asezona cu mirodeniile și condimentele tale preferate. Rețeta este simplă atât timp cât urmezi toți pașii de mai jos și o poți face, de exemplu, în zilele...

Platouri regale de primăvară

Unii sunt de părere că vestitorii primăverii sunt ghioceii, noi credem că adevărații mesageri ai sezonului verde sunt legumele proaspete si bogate în vitamine, abundența de verdețuri - de la salate până la leurdă, urzici și spanac - este binevenită pentru organismul uman, care are nevoie de resurse proaspete după încheierea sezonului rece. La noi, venirea legumelor de sezon...

Sos cremos de „brânză” vegetală

  Știți acel moment în care simți că ceva îi lipsește mâncării tale și nu știi ce? Dacă răspunsul este da, atunci poți încerca rețeta noastră de sos de „brânză”.  Acest sos este perfect pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau pentru cele care au adoptat dieta vegană sau vegetariană – și, desigur, poate fi folosit de oricine respectă...

Rețetă salata boeuf de post sau pentru vegetarieni

Presupunem că iubim, cu toții, perioada sărbătorilor. Clipele petrecute cu cei dragi în jurul mesei pline numai cu bunătățuri sunt de neuitat. Chiar dacă în acest an sărbătorile nu vor mai avea același farmec, asta nu însemnă că nu putem retrăi acele momente recreând anumite rețete clasice. Daniela Dan, ne vine în ajutor cu o rețetă de salată de...

Maioneză de post cu lapte de soia. Rețetă vegană

  Maioneza este unul dintre ingredientele de bază în bucătăria românească, fiind folosită într-o multitudine de preparate. Acum există și rețete de maioneză vegană - precum această maioneză de soia cu muștar, pentru a ne bucura de preparate tradiționale pline de savoare și în perioade de post sau dacă suntem vegani sau vegetarieni. TIMP DE PREPARARE   30 minute  PORȚII  12-15 TIP REȚETĂ ...

Drob delicios și sănătos cu nuci pecan

Această rețetă de drob reprezintă alegerea perfectă pentru mesele din perioada postului, dar și pentru o masă festivă de sărbători. Un preparat extrem de savuros, grație ingredientelor diversificate și aromate, drobul cu nuci pecan poate fi o alternativă mai ușoară la drobul clasic. În plus, această rețetă este bogată în fibre și proteine, lucru datorat ingredientelor precum ovăzul, orezul...

Turte pe bază de iaurt vegan, la tigaie

A venit sezonul rece și, odată cu el, reapare dorința de a avea pe masă mâncare caldă și gustoasă, „ca la mama acasă”. Chiar dacă stilul alimentar, poate, ți s-a schimbat între timp sau dacă ții post, aceste turte vegane pe bază de iaurt îți vor aduce aminte de turtele pufoase abia scoase de pe plită, pe care le...

Cremă de caju

  Această rețetă simplă de „brânză” obținută din caju este o soluție gustoasă pentru cei care doresc o alternativă cremoasă și aromată la brânză. Poți să pregătești și tu această specialitate extrem de versatilă de cremă de caju în doar patru pași simpli. Noi o considerăm versatilă pentru că o poți integra cu ușurință în sendvișuri sau gustări rapide, perfecte...

Unt vegan de casă

  Cine ar fi crezut că este atât de ușor să faci unt de casă? În doar 20 de minute poți face acest unt vegan la tine acasă, într-o rețetă foarte simplă pregătită de chef Daniela Dan. Este numai bun de folosit atât în preparatele dulci, cât și în cele sărate și va rezista la frigider săptămâni întregi. TIMP DE PREPARARE...