Acasă Gătesc gustos Aperitive de Paste: 20 de idei de retete pentru o masa sanatoasa

Aperitive de Paste: 20 de idei de retete pentru o masa sanatoasa

0
Aperitive de Paste: 20 de idei de retete pentru o masa sanatoasa

Aperitive rapide pentru musafiri, platouri reci, salate, paste tartinabile si rulouri… Inainte de Paste, orice gospodina are o lista lunga de retete pe care vrea sa le prepare, de ingrediente pe care le pune pe lista de aperitive si pe care trebuie sa le cumpere, pentru a le transforma in minunatii festive. Pentru a-ti usura munca in bucatarie anul acesta si a te ajuta sa pregatesti platouri cu aperitive mai sanatoase si diferite de ce faci de obicei, am adunat laolalta retete testate si perfectionate de chefii SanoVita.

Ce tip de retete de aperitive pentru masa de Paste gasesti mai jos? Unele rapid de preparat, diverse si interesante ca gust (de la caviar vegan, pana la ciuperci umplute cu qiunoa si tofu), reci si calde, care elimina din ecuatie tonele de sare, ulei si grasimi animale. Sunt bazate pe ingrediente de origine vegetala si sanatoase, cum ar fi legume, tofu, quinoa, soia, tapioca, naut, seminte si caju.

Descopera-le pe toate mai jos si pofta buna!

Descopera 21 de alternative vegane pentru o masa sanatoasa de Paste!

Finger food

bruschete finger foodExpresia „finger food” denumeste feluri de mancare care sunt consumate direct cu mana, fara a fi nevoie de tacamuri. Mancarea stradala este, de obicei, un tip de finger food. Aceste feluri de mancare au origini vechi: de exemplu, sandvisul a aparut in 1762, cand – in timpul unui joc de carti lung de 24 de ore – John Montagu (al patrulea conte de Sandwich) si-a rugat bucatarul sa ii faca de mancare ceva ce poate consuma fara a-si lasa din mana cartile si a se opri din joc.

Apoi, in America anilor ’20, in timpul Prohibitiei, barurile clandestine aparute ca ciupercile dupa ploaie ofereau nu doar alcool ilegal, ci si portii mici de mancare (ciuperci umplute si sandvisuri), care sa le amageasca foamea si sa ii tina acolo toata noaptea. Aperitive reci de acest tip au devenit populare si la cocktail-urile organizate acasa, de americani, dupa incheierea Prohibitiei, in 1933.

Dar desi ideea isi are originile peste mari si tari, si noi ne rasfatam de mult cu astfel de mancaruri, astfel ca au devenit aperitive de nelipsit de pe masa de Paste a romanilor.

Chiftelute indiene de cocos, cu chutney de mazare

Ciuperci umplute cu quinoa si tofu

Tartine vegetale pentru meniuri festive

Paste tartinabile sau pentru umpluturi

La acest capitol, am inclus 10 retete care pot fi oricand aperitive festive potrivite pentru Paste, intinse pe feliute de paine integrala, servite pe saratele (crackers) cu seminte sau in boluri ori borcane micute, alaturi de bastonase de morcovi, tulpina de telina si ardei grasi.

Icre vegetale de soia cu ceapa

Caviar vegan

Humus cu avocado – reteta video

Pasta tartinabila de mazare si kale

Pasta de tofu cu ardei – reteta video

Pastă vegetală de naut

Pasta de rosii uscate

Pasta de masline

Crema fortifianta de seminte

Branza tartinabila de caju

Tofu in 4 forme

Nu se poate sa ai platouri cu aperitive vegetale fara tofu, deci printre aceste retete de Paste pe care ti le propunem se numara si cateva care includ aceasta branza vegana. Tofu este o sursa excelenta de proteine vegetale complete (contine toti aminoacizii esentiali), dar si de fier, calciu, mangan si fosfor. In plus, aceasta branza obtinuta din lapte de soia contine magneziu, cupru, zinc si Vitamina B1.

Rulada de spanac si tofu

Cubulete aromate de tofu, la cuptor

Tempura de tofu – reteta video

Tofu marinat – reteta video

Salate

Pastele este o sarbatoare de primavara, deci de pe masa intinsa pentru familie si apropiati nu pot lipsi salatele. Prin urmare, incheiem pelerinajul nostru culinar cu 3 retete diferite de salata, care pot fi servite ca aperitiv la masa de Paste. Sau – de ce nu? – care pot acompania un fel pascal principal.

Salata de cartofi

Salata Fattoush

Salata greceasca de castraveti

Descopera alte retete de Paste vegane pentru meniul traditional!

Articolul precedent Mancare de fasole verde, la cuptor
Articolul următor Mancare de fasole cu paste (pasta e fagioli)
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.