Acasă Rețete Bauturi 5 smoothie-uri numai bune pentru primăvară

5 smoothie-uri numai bune pentru primăvară

0
5 smoothie-uri numai bune pentru primăvară

Când vremea începe să se încălzească, ne împărțim în două tabere. Prima tabără este a celor care preferă băuturi calde, în a doua tabără se fuge imediat către frigider, căutând ceva cât mai răcoros. La fel se întâmplă în orice perioadă de tranziție și e normal. 

De aceea, până trecem de la ceaiul fierbinte la limonada cu gheață, noi credem că ți-ar plăcea un smoothie. Că-l prepari cald sau rece nu contează. Vei vedea mai jos cele două variante și alegi tu ce-ți place. Ai nevoie de câteva fructe, o băutură vegetală și un blender lângă tine. 😊

1. Smoothie cu banane și curmale

 Nu trebuie să adaugi zahăr, deoarece fructele alese sunt suficient de dulci. Este o băutură numai bună în perioada aceasta, fiind bogată în proteine. O pregătești repede și poate fi o gustare ideală pentru cei mici. Plus de asta, ingredientul surpriză (dar opțional) este o linguriță de polen pe care o poți adăuga la final. Mixezi cu blenderul curmalele și băutura vegetală până când acestea capătă consistența unui piure. Adaugi restul ingredientelor, adică polenul, banana și scorțișoara, mixează în continuare până când compoziția devine cremoasă. Restul informațiilor le găsești în link.

 

2. Smoothie energizant cu Orzo

Poți începe ziua cu o băutură răcoroasă cu orz solubil. Și, pentru că nu conține cofeină, poate fi consumat de toți membrii familiei. Ai nevoie de o banană, 2 căni de băutură vegetală de soia, o lingură de orz solubil și o linguriță de miere. Pui toate ingredientele într-un blender și-l poți servi imediat.

 

3. Smoothie cald cu ciocolată și cocos

Dacă ziua e ploioasă și nu ai ieși din casă, prepară-ți un smoothie cald. În plus, este hrănitor și foarte gustos – doar vorbim despre ciocolată și cocos în aceeași rețetă, nu? Adaugi în blender jumătate de banană, un sfert de cană de fulgi de ovăz, o lingură fulgi de nucă de cocos, o lingură unt de arahide fără zahăr, o linguriță cacao pudră, o cană de băutură de cocos, o linguriță de sirop de arțar și jumătate de linguriță de esență de vanilie. După ce ai mixat ingredientele, le pui la încălzit, pe aragaz și oprești focul înainte să înceapă băutura să fiarbă.

 

4. Smoothie de mure

Dacă ți-au mai rămas mure în congelator de peste iarnă sau îți e poftă și dai o fugă până la magazin, până apar cele proaspete, îți recomandăm această băutură. Cu o banană, o cană cu mure, o lingură de zahăr brun și o cană de băutură vegetală de soia ai preparat în 5 minute două porții extrem de hrănitoare. Le adaugi într-un blender, le torni în paharul preferat și te bucuri de smoothie. 

 

5. Smoothie cald, cu gust de plăcintă de mere

Deși pare o băutură potrivită de Crăciun, nu e timpul pierdut să o prepari acum. Pui într-un blender două linguri de fulgi de ovăz, un măr roșu, o cană de băutură de migdale, jumătate de lingură de sirop de arțar, un sfert de linguriță de scorțișoară și de nucșoară. Torni conținutul, apoi, într-o crăticioară și încălzești băutura, oprind focul înainte ca aceasta să fiarbă.

 

Smoothie-urile sunt ideale la micul dejun, de luat la pachet sau de savurat la un picnic. Și, pe lângă faptul că le poți consuma oricând, sunt sănătoase și extrem de bune la gust. Pentru a obține un smoothie cât mai sănătos și hrănitor, este important să găsești echilibrul între fructe, legume, proteine și grăsimi. 

 

Ai auzit de concursul nostru? Cumpără produse SanoVita de minim 25 de lei și înscrie-te cu bonul fiscal pe campanie-sanovita.ro. Poți câștiga un NutriBullet, un robot de bucătărie Bosch sau marele premiu – electrocasnice de bucătărie în valoare de 3000 euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.