Acasă Gătesc gustos Idei de mic dejun sănătos și hrănitor. Zi de zi mai bine

Idei de mic dejun sănătos și hrănitor. Zi de zi mai bine

0
Idei de mic dejun sănătos și hrănitor. Zi de zi mai bine

 

Micul dejun este cunoscut ca fiind cea mai importantă masă a zilei. Acesta stimulează producția de glucoză, refăcând rezervele pierdute peste noapte și ne face mai alerți și mai pregătiți pentru o nouă zi. Pe termen lung, micul dejun ne ajută să ne menținem o greutate optimă, reduce riscul de diabet de tipul II și a bolilor cardiovasculare, după cum demonstrează un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Pentru a face față unui stil de viață stresant și pentru a avea mai multă putere de concentrare pe parcursul zilei avem nevoie de un mic dejun sănătos. Acesta presupune o masă bogată în cât mai multe vitamine și nutrienți care să ne ajute să funcționăm la capacitate maxima întreaga zi.

Ne-am propus, ca în acest articol să îți prezentăm rețetele noastre preferate pentru un mic dejun sănătos, îndrăgit de toată familia! Mai mult de atât, în magazinul online SanoVita vei găsi o sumedenie de alimente vegane pe care să le incluzi în meniul de mic dejun al familiei tale.

mic dejun cereale integrale

Idei de mic dejun sănătos pentru întreaga familie

Timpul petrecut în familie este cel mai prețios, dar din păcate, din ce în ce mai limitat. Programul lung de muncă și activitățile individuale ne răpesc de multe ori de lângă cei dragi. Mesele în familie sunt un prilej minunat de a ne reconecta cu familia, de a împărtăși griji și bucurii și nu în ultimul rand, de a crea amintiri frumoase împreună. Un mic dejun sănătos pregătit alături de familie vă vor face diminețile mai senine și zilele mai fericite.

În continuare ți-am pregătit o listă cu idei de mic dejun sănătos pe care suntem siguri că atât cei mic, cât și cei mari îl vor adora!

Pasta tartinabilă de mei și tofu pentru burtici sănătoase

Pastă vegetală din mei și tofuVezi aici rețeta completa.

Un mic dejun sănătos este unul bogat în fibre, proteine și grăsimi bune care te vor ajuta să nu mănânci prea mult peste zi. Meiul gătit conține 207 calorii, șase grame de proteină, un gram de grăsimi și două grame de fibre per ceașca, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru un mic dejun sănătos.

Tofu, o sursă vegană excelentă de fier și calciu îți va aduce și aportul zilnic de proteine, atât de necesare pentru o zi activă.

Alege sortimentul de tofu preferat din gama SanoVita!

Unt vegan, făcut în casă pentru tarte îndestulătoare

Poate unul dintre cele mai utilizate și larg răspândite sortimente pentru micul dejun sunt diferitele sortimente de unt. Fie ca alegi să îl servești pe o felie de toast, sau cu rondele de grâu expandat, untul vegetal îți asigură aportul zilnic de vitamina E, un antioxidant important care protejează organismul de efectele poluării. Vezi aici rețeta completă.

Brânză de Caju pentru un mic dejun complet

Vezi aici rețeta completă.

Nucile de caju sunt o specie tropicală de nuci, nativă Braziliei. Bogate în nutrienți, 28 de grame de caju asigură 69% din necesarul zilnic de cupru (esențial în sănătatea creierului și pentru un sistem imunitar puternic), 26% din necesarul zilnic de magneziu și mangan (nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor) și 20% din necesarul zilnic de zinc.

Brânza de caju poate fi servită la micul dejun alături de salate fresh, cu rondele sau pâine integrală, făcută toast, sau sub orice altă forma preferi. Cei mici se vor îndrăgosti de gustul dulceag și textura fină a brânzei de caju.

Omletă de tofu cu legume

Cu ardei kapia, cu puțină ceapă, cu măsline…yum! Aroma și gustul unei omlete din tofu cu legume va chema pe toată lumea la masă de dimineață. De asemenea, mai sus am menționat că tofu este bun pentru sănătate, iar dacă adaugi și alte legume în rețetă poți fi sigur/ă că-ți vei face un bine.

Vezi rețeta aici.

Pastă tartinabilă din boabe de soia

Boabele de soia conțin toți cei 9 aminoacizi strict necesari nutriției umane. Pateul din soia este ideea perfectă pentru cei ce vor o rețetă ușoară. Întins pe o pâine integrală cu semințe, cu cartofi sau măsline, ori tartinat pe rondele de orez sau grâu devine rapid o masă perfectă pentru începutul zilei într-un mod sănătos.

pateul din soia boabe

Vezi rețeta aici.

Rețete de mic dejun sănătos când ți-e poftă de „ceva bun”

Când e weekend și te trezești odihnit/ă și plin/ă de viață, îți vine gândul că ai mânca ceva bun, nu? Niște clătite, niște musli, niște brioșe… Nu-i nimic rău în asta, dar nu uita că un mic dejun sănătos presupune cât mai puțin zahăr, un conținut caloric scăzut și cât mai multe vitamine. Mai departe în lista noastră de idei de mic dejun sănătos, ți-am pregătit variante dulci și sănătoase pentru cea mai importantă masă a zilei.

Rețete de mic dejun cu băutură vegetală de cocos

Poți prepara niște clătite gustoase cu băutura vegetală de cocos. Aroma lor sigur îți va face dimineața mai bună. Sau ce spui de un terci din ovăz cu fructe și cocos? Deja ți-ai pregăti ingredientele pentru mâine dimineață, nu?

Pentru un mic dejun dulce și sănătos alege Băutura de cocos de la SanoVita!

Budincă Pina Colada

Cei mici îți vor mulțumii pentru acest desert servit la micul dejun.

Dacă ai niște ananas pe acasă și ești fan chia, îți recomandăm această budincă. Semințele de chia conțin fibre, proteine, acizi grași esențiali (Omega-3 și Omega-6), antioxidanți, aminoacizi, vitamine și minerale, având un indice glicemic scăzut.

budinca Pina colada cu ananas cocos si chia Vezi rețeta aici.

Brioșe cu nucă de cocos

Perfectă pentru zilele de vacanță sau weekend-uri în familie, rețeta aceasta e puțin mai complexă, însă dacă ai timp și vrei să faci un mic dejun alături de cei mici, să vă și jucați și să mâncați ceva dulce, începeți dimineața cu această activitate. Fără nici un ingredient de origine animală și decorate cu frișcă vegetală, aceste minunate brioșe sunt o idee perfectă pentru micul dejun. Servește-le cu băutura vegetală preferată de la SanoVita, sau cu un ceai aromat.

Briose cu nuca de cocos

Vezi rețeta aici.

Mic dejun dulce pe bază de cereale

Cerealele integrale de orice tip sunt o alegere la îndemână și foarte utilă pentru un mic dejun sănătos. Contribuie pentru o senzație de sațietate de lungă durată și, puse într-o rețetă cu alte ingrediente sănătoase, acoperă o parte din necesarul zilnic de nutrienți.

 

Biscuiți din musli, banane și miere

Orice listă de idei de mic dejun care se respectă, trebuie să includă musli și granola. Așa că iată un exemplu de rețetă cu musli pe care ți-o recomandăm cu drag.

Găsești Musli și Granola aici.

Desert cu hrișcă pentru micul dejun

Hrișca este bună la orice vârstă și poate fi introdusă în alimentația copiilor începând chiar de la vârsta de 7- 8 luni. De asemenea, contribuie la sănătatea părului, oaselor și unghiilor, făcându-le mai puternice, protejează celulele de degradare și îmbătrânire prematură, iar prin antioxidanții de tip rutină are un rol benefic în protecția cardiovasculară și în diabet.

Vezi rețeta aici.

Arpacaș cu sos de mălai

Arpacașul este produs prin decorticarea boabelor mai multor tipuri de cereale, cel mai întâlnit și folosit în bucătăria autohtonă fiind arpacașul de grâu. Acesta este un ingredient perfect pentru micul dejun prin aportul mare de proteine și fibre, atât de necesare organismului la început de zi.

Mălaiul are mai puține calorii și mai puțini carbohidrați decât alte cereale. Substanțele nutritive din porumb includ vitamine (A, B, E și K), minerale (magneziu, fosfor și potasiu), acizi fenolici (acid ferulic, acid cumaric), carotenoide, flavonoide (antocianine) și fibre. Vezi rețeta aici.

Smoothie-uri care te vor umple de energie pentru întreaga zi

Smoothie de banane si curmale

Un smoothie sănătos este cea mai ușoară variantă de mic dejun. Tot ce ai de făcut în diminețile încărcate, în care te grăbești să rezolvi o sumedenie de lucruri, este să arunci în blender băutura vegetală preferată împreună cu fructe delicioase și să savurezi rezultatul delicios. Smoothie-urile sunt sursa ideală de a servi cantitatea zilnică necesară de fructe și/sau legume și să îți începi ziua într-un mod sănătos. Ți-am pregătit trei rețete de smoothie pentru micul dejun pe care suntem convinși că le vor savura atât cei mici, cât și cei mari.

Smoothie de banane și curmale

Nu are zahăr adăugat, dar e dulce și gustos datorită combinației dintre banane și curmale. Curmalele sunt fructe cu importante beneficii pentru organism datorită numeroaselor minerale pe care le conțin: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu. Curmalele nu au grăsimi, ceea ce le recomandă persoanelor cu un colesterol ridicat. Rețeta completă aici.

Smoothie cald cu gust de plăcintă de mere

Când spui „mere” și „scorțișoară”, te gândești sigur la o plăcintă proaspăt scoasă din cuptor și cum simți aroma aceea irezistibilă. Dar până la plăcintă, poți avea aceeași aromă într-un smoothie cald, numai bun de savurat într-o dimineață răcoroasă, când tot ce vrei să faci este să citești și să te relaxezi. Uite rețeta aici.

Smoothie de Mure pentru diminețile de vară

Un smoothie cu mure sau alte fructe de pădure te va răcori în orice moment, dar mai ales dimineața. Să nu uităm că un smoothie de mure este plin de antioxidanți, previne rezistența la insulină și reduce riscul de diabet zaharat de tip 2, este bogat în fibre solubile, calciu și potasiu. Ai încercat această rețetă?

Ce presupune și cum ne ajută un mic dejun sănătos?

Ai înțeles ideea – trebuie să mănânci micul dejun în fiecare zi. Doar așa te poți asigura ca îți stimulezi metabolismul și reduci senzația de foame de peste zi.

Asigură-te că aportul de nutrienți de care are nevoie organismul pentru o bună funcționare este atins și corpul tău îți va mulțumii! Noi te susținem în alegerea ta de a-ți asigura, atât ție, cât și familiei tale un început de zi sănătos pentru un stil de viața plin de vitalitate. Urmărește blogul SanoVita pentru mai multe sfaturi practice ca să fi zi de zi mai bine și vizitează magazinul nostru online pentru o gamă largă de produse vegane pe care sa le combini la micul dejun sau de-a lungul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.