Acasă Gătesc gustos Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

0
Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Noaptea de anul nou este un prilej foarte bun să-ți impresionezi prietenii și familia cu o masă spectaculoasă. Însă aceasta nu trebuie să fie alcătuită din preparate grele, așa cum ne-am obișnuit, ci putem căuta variante mai lejere.

Un meniu vegan pentru Revelion s-ar putea să te surprindă, dar îți garantăm că invitații tăi vor aprecia din plin gusturile savuroase. În plus, aceștia nu se vor mai simți balonați și storși de energia din cauza mâncărurilor tradiționale grele, așa că îți vor fi recunoscători.

SanoVita îți propune o listă de mâncăruri vegane perfecte pentru o masă de sărbătoare. Cu rețetele noastre vei avea o masă liniștită în familie, fără să petreci mult timp în bucătărie. În felul acesta ai mai mult timp de petrecut cu familia și prietenii.

Aperitive vegane ușor de preparat

Dă startul mesei cu aceste aperitive ușor de preparat și absolut delicioase. Invitații tăi vor avea astfel o mică avanpremieră cu privire la meniul ce urmează și le va potoli foamea, fără să se simtă prea plini.

Humus clasic sau un mix de alte variante de humus din jurul lumii

Humus este o rețetă foarte versatilă, ce poate fi consumată cu felii de pâine prăjită sau pe rondele de orez. Pasta se face din boabe de năut fierte și tocate fin la robot, pastă de susan și condimente. Pentru o textură mai bogată și mai cremoasă, adaugă puțin ulei presat la rece și condimentează bine pasta înainte de servire.

reteta de humus clasic

Icre vegetale de soia cu ceapă

Salata de icre este un preparat nelipsit din seria de aperitive tradiționale. Însă ce ai zice să încerci și o variantă vegană, fără icre de pește? Alege boabele de soia ca alternativă și lasă-le să se înmoaie în apă peste noapte. A doua zi, după ce le fierbi bine, trebuie puse în robot cu puțină apă și mixate până obții o textură granulată. Adăugând ulei, zeamă de lămâie, ceapă tocată și sare după gust, vei obține un preparat foarte gustos și sănătos.

Icre vegetale de soia cu ceapa

Drob vegan cu mei

Drobul clasic este o mâncare gustoasă, însă carnea tocată și ouăle fierte tari nu pică tocmai ușor la stomac. Încearcă o variantă complet vegană, cu multe legume, semințe de dovleac și fulgi de drojdie, dar și semințe de mei. În compoziție poți pune smântână vegetală pentru a lega totul și poți să servești la orice masă festivă.

Drob vegan cu mei si seminte de dovleac

Salată a la russe cu maioneză vegană

Această salată a la russe este o variantă de salată boeuf fără carne și fără ouă la maioneză. Rezultatul va fi un preparat savuros pe masa ta de Revelion și mult mai sănătos și sărac în calorii. Legumele fierte și murăturile se toacă în cubulețe, apoi se amestecă cu maioneză vegetală. Pune totul pe un platou și ornează salata festiv.

Salata a la russe cu maioneza vegetala

Pateuri cu ciuperci

Pentru această rețetă savuroasă ai nevoie de un pachet de foi de plăcintă de post și o umplutură delicioasă și robustă. Pentru umplutură ai nevoie de ciuperci, tofu natur, măsline și semințe de susan.

Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

Felul principal – Vedeta vegană a nopții de Revelion

După ce ai savurat o serie de aperitive ușoare și delicioase, este timpul pentru felul principal al mesei tale de sărbătoare. Cu propunerile noastre nu vei simți deloc lipsa preparatelor din carne, iar invitații tăi vor fi uimiți de savoarea preparatelor tale.

Mâncare de fasole verde la cuptor

Această mâncare de fasole verde la cuptor este mai specială față de orice ai încercat similar. Separat se călesc vinete, ceapă și se face un sos cu băutură de cocos, care se îngroașă cu amidon. Acest amestec se pune peste fasolea verde și se dă la cuptor pentru un preparat vegan savuros.

mancare de fasole verde, la cuptor

Ardei umpluți în stil mexican

Îți propunem o rețetă de ardei umpluți inedită, așa cum nu ai mai încercat până acum – ardei umpluți în stil mexican. Umplutura ardeilor grași se face din fasole și porumb, legate cu orez și multe condimente aromate. Separat poți face și un sos vegan delicios din caju care să meargă perfect cu preparatul tău.

ardei umpluti (in stil mexican)

Roșii umplute cu mix de semințe

Din seria legumelor umplute, poți încerca și aceste roșii umplute cu un mix gustos și consistent de semințe. Alege roșii mari și cărnoase pentru această rețetă și umple-le cu un amestec din semințe, fulgi de drojdie, ceapă și morcov călit.

Rosii umplute cu mix de seminte

Plăcintă cu mei și morcov

Această plăcintă cu mei este absolut delicioasă și perfectă pentru meniul tău vegan de Revelion. Ea poate fi savurată caldă sau rece, așadar o poți pregăti din timp și să o încălzești la masă, dacă e nevoie. Blatul se prepară ușor din făină integrală, apă și ulei. Acesta va fi umplut cu un mix din mei, legume și usturoi care va completa acest preparat vegetal.

Placinta cu mei si morcov

Hrișcă la tavă

Încearcă această mâncare savuroasă, care are ca bază un tip de cereale mai puțin folosită în țara noastră – hrișca. Aceasta se amestecă cu conopida, ciuperci pline de savoare și cărnoase și smântână de soia și se dă la cuptor. Rezultatul te va surprinde și te va încânta cu siguranță.

Hrisca la tava

Deserturi Festive pentru masa de Revelion

Încheie masa ta de sărbătoare cu preparate dulci spectaculoase, dar mai sănătoase decât cele clasice. La final te vei simți mult mai ușor, deloc balonat și te vei putea bucura în continuare de petrecerea ta de Anul Nou.

Prăjitura Albă Ca Zăpada

Această prăjitură aromată cu cocos este perfectă pentru zilele de sărbătoare reci de iarnă, când vrei să petreci timpul cu cei dragi. Blatul este foarte simplu, din făină, ulei de cocos și apă rece și se aromatizează cu multă coajă de lămâie. Crema este și ea vegană, din lapte de soia, amidon și cocos pentru un plus de gust.

Prajitura alba ca zapada

Prăjitură cu fructe confiate

Ce ai zice să încerci o rețetă altfel, care se leagă mai mult de budinca cu fructe confiate din Marea Britanie? Această prăjitură este fără coacere și se poate prepara din timp, astfel încât să ai mai mult timp de petrecut cu cei dragi în seara de Revelion. Amestecul conține fructe uscate, precum prune uscate și confiate – mix de fructe, pe care le mărunțești în robotul de bucătărie. Amestecă-le cu o combinație de nuci și migdale și apoi modelează compoziția.

Prajitura fara coacere cu fructe confiate

Tort Bundt

Acest tort complet vegan este cu adevărat surprinzător, dar absolut delicios. Compoziția sa include dovlecei, așa că este mai mult decât sănătos, dar are o aromă bogată de ciocolată. Semințele de in și fulgii de cocos completează aroma acestui desert, iar rezultatul va fi cu siguranță unul pe placul oaspeților tăi.

tort bundt cu dovlecei si ciocolata

Tort de portocale și mac

Acest tort cu aromă puternică de portocale este perfect pentru a încheia o masă festivă precum cea de Anul Nou. Oaspeții tăi cu siguranță vor fi impresionați de textura pufoasă și textura interesantă dată de semințele de mac. Blatul pe bază de făină integrală, băutură vegetală și migdale se prepară ușor, iar succesul este garantat.

Tort de portocale si mac

Un meniu vegan pentru un an nou mai sănătos

Anul Nou este aproape și poate aduce cu sine noi provocări, dar și liniște și bucurii alături de cei dragi. Poți începe prin a decide să treci în anul nou cu hotărârea de a face alegeri mai bune pentru sănătatea ta.

Cu propunerile SanoVita de mâncăruri vegane, ai toate datele pentru a pregăti un meniu de sărbătoare spectaculos pentru noaptea de Revelion. Familia și prietenii tăi vor fi cu siguranță impresionați de rețetele aromate și ușoare, fără regrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.