Acasă Gătesc gustos Rețete de post pe care le poți prepara cu un blender

Rețete de post pe care le poți prepara cu un blender

0
Rețete de post pe care le poți prepara cu un blender

În ziua de azi, totul pare a fi în contratimp. Mai toate activitățile noastre cotidiene sunt gândite și realizate în așa fel încât „să pierdem” cât mai puțin timp pe ele, inclusiv gătitul. Dacă în mod normal avem câteva rețete ușoare la care putem apela atunci când zilele par mai scurte ca de obicei, în timpul perioadei de post aceste opțiuni devin și mai limitate. Pentru a te ajuta în lupta cu timpul, am strâns noi câteva idei de rețete de post pe care le poți prepara cu un blender în câteva minute!

 

 1.„Brânzeturi” vegane

Alternativele vegetale a brânzeturilor noastre preferate sunt perfecte pentru persoanele care au intoleranță la lactoză. Dar și pentru cei care au adoptat o dietă bazată exclusive pe alimente de origine vegetală. Le poți integra în sandvișuri, gustări sau chiar și în alte preparate. Să nu uităm avantajul principal al acestor „brânzeturi” – faptul că se pot pregăti foarte ușor cu ajutorul unui blender. În caz că ai vrea să le încerci, iată câteva rețete pregătite de cheful nostru Daniela Dan:

 

2. Supe creme

Chiar dacă vremea a început să se încălzească, nu avem cum să nu includem în listă și câteva rețete de supă-cremă (sau poate tocmai de aceea…!). Din fericire, supele-cremă pot fi consumate și reci. În funcție de vreme, le poți mânca pentru a te răcori sau încălzi. Un alt motiv pentru care adorăm aceste supe este faptul că le poți personaliza în funcție de gusturile tale. Le poți face din morcovi, broccoli, linte, din țelină, iar lista poate continua. Nu doar că sunt foarte sănătoase (datorită legumelor folosite), dar dacă folosești un blender când le prepari sunt gata în 30-45 de minute!

 

3. Alte creme

În momentele în care ești presat/ă de timp și ai nevoie de o gustare rapidă pe care o poți pregăti în numai 5 minute, poți face o cremă tartinabilă. În funcție de preferințe o poți face sărată (cum e crema din caju sau cea din semințe de floarea soarelui) sau dulce (de pildă, crema de ciocolată și cea fructe). Pe majoritatea le poți realizat numai din cinci ingrediente (sau poate chiar mai puțin). Și reprezintă o alternativă sănătoase a gustărilor de post oferite în comerț.

Dacă dispui de un pic mai mult timp, poți pregăti paste vegetale din mei sau din soia.

 

4.  Băuturi

Mâncărurile parcă au un gust mai bun atunci când sunt făcute cu mâna ta. Iar în această categorie intră și băuturile. Cu ajutorul unui blender îți poți pregăti acasă sucuri sănătoase și răcoroase. Și aici nu ne referim la clasicele sucuri din citrice, cum ar fi cele din portocale sau lămâie, ci la unele mai interesante, cum e cel din goji sau cel din pepene roșu.

Dacă ești genul de persoană care își pune lapte în cafea sau își începe diminețile cu o porție de cereale, ne bucurăm să te anunțăm că nu trebuie să renunț la ele doar pentru că ne aflăm în perioada de post. Avem deja pregătite rețete de băuturi vegetale din caju sau din semințe de dovleac pe care le poți prepara și folosi oricând.

 

Sperăm că aceste rețete te vor ajuta să îți diversifici dieta din timpul postului, în timp ce mai câștigi câteva minute pe care le poți petrece făcând ceea ce îți place. În plus, aceste rețete reprezintă scuza perfectă pentru a folosi blenderul din dulapul tău, uitat de ceva timp acolo.

 

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație pentru mâncărurile tale din această perioadă, citește și articolul nostru despre cum să-ți creezi un meniu de post pentru o săptămână!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.