Acasă Rețete Mic dejun sănătos 14 idei de mic dejun sănătos pentru slăbit

14 idei de mic dejun sănătos pentru slăbit

0
14 idei de mic dejun sănătos pentru slăbit

Dacă scopul tău este să slăbești sau să-ți menții greutatea sub control, atenție la ce mănânci dimineața! Un mic dejun sățios și sănătos va da tonul meselor de pe parcursul zilei. Atunci când prima masă a zilei este una plină de nutrienți, vei face alegeri mai bune pe parcursul zilei și îți vei controla senzația de foame.

Dar mic dejun sănătos nu înseamnă că acesta trebuie să fie și greoi. SanoVita este alături de tine cu sugestii potrivite de alimente vegane, care să te ajute să-ți organizezi mai bine prima masă a zilei. Inspiră-te din ideile noastre pentru un mic dejun delicios și sănătos!

Cum te ajută micul dejun să slăbești?

Există studii care sugerează că dacă mănânci micul dejun zilnic îți vei menține mai ușor o greutate normală. Însă apar și alte care arată contrariul, și anume că micul dejun nu are o influență directă asupra procesului de slăbit.

Însă acestea din urmă nu iau în considerare un element important – ce alimente consumi dimineața. Bineînțeles că nu vei slăbi dacă mănânci multe grăsimi saturate, zahăr, sau dacă consumi jumătate din necesarul caloric de la prima oră. Cheia stă în alegeri înțelepte și în cantități moderate.

Dacă îți începi ziua cu o masă echilibrată, poți da tonul unei zile bune și ai o serie de beneficii importante:

  • Ai un aport mai mare de fibre și macronutrienți esențiali pentru dieta ta.
  • Îți controlezi mai bine poftele pe parcursul zilei și astfel vei face alegeri mai bune la mesele următoare.
  • Îți menții nivelul de zahăr din sânge în limite normale, evitând foamea exagerată la prânz.
  • Ai riscuri mai mici de boli cardiovasculare, sugerează unele date.
  • Dacă sari peste micul dejun, ai mai multe șanse să consumi cafea și tutun excesiv.

Ce să mănânci dimineața ca să slăbești?

Așa cum menționam mai sus, micul dejun te poate ajuta să slăbești, dacă mergi pe calitate în detrimentul cantității. Alege alimente bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase, care să-ți țină de foame mai mult timp și vei mânca mai puțin pe parcursul zilei. SanoVita te inspiră cu idei de mic dejun vegan plin de nutrienți.

Iată o listă de 14 idei perfecte pentru un mic dejun sănătos, care să te ajute să slăbești:

1. Ovăz cu băutură vegetală de migdale

Pentru un start bun al zilei, poți încerca să îți prepari ovăz cu o băutură vegetală. Fulgii de ovăz au un conținut redus de calorii, dar au proteine și fibre; proteinele sunt importante pentru menținerea masei musculare, dar și pentru că dau senzația de sațietate. Fibrele promovează sănătatea tractului digestiv și ajută la tranzit. Ovăzul este și o sursă importantă de beta-glucan, un tip de fibră ce reglează pofta de mâncare.

Încearcă o rețetă de terci de ovăz de peste noapte cu o băutură vegetală de migdale, pe care îl lași de seara în frigider. În felul acesta vei economisi și timp și vei avea un mic dejun sănătos de-a gata la prima oră.

2. Pancakes cu semințe de in

Pancakes dimineața pline de unt și siropuri dulci nu sunt neapărat cea mai bună idee. Însă poți încerca o variantă mai sănătoasă, vegană, cu semințe, cereale integrale, lapte vegetal și decorată cu fructe proaspete – pancakes cu semințe de in.

Semințele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile, care devin vâscoase ca un gel în stomac. Din acest motiv ele încetinesc digestia și dau senzația de sațietate mai mult timp. În felul acesta vor trece destule ore până ți se face foame și vei mânca mai puțin în ziua respectivă.

3. Muesli Toast

Muesli reprezintă un mix de fulgi de ovăz sau secară, semințe și fructe deshidratate. Le poți consuma simplu, cu o băutură vegetală, sau le poți include într-o gustare sănătoasă. Îți propunem un mic dejun inedit, cu o compoziție din muesli imunoplus, fructe proaspete, fulgi de ovăz și cocos.

Vei avea o gustare plină de fibre, care ajută digestia și sunt sățioase. Poți consuma aceasta gustare și pe parcursul zilei, dar la prima oră îți va oferi un start bun pentru o zi reușită.

4. Batoane proteice Carrot Cake fără coacere

Pentru un mic dejun rapid, ai la dispoziție opțiunea de batoane proteice. Însă nu toate batoanele din comerț sunt și sănătoase – unele au prea mult zahăr. Încearcă să-ți prepari singur o variantă nutritivă de batoane pentru un plus de gust și energie dimineața.

Cu această rețetă de batoane cu morcovi fără coacere, ai parte de o gustare sănătoasă ce conține morcovi, băutură vegetală de cocos, condimente și ulei de cocos.

5. Pancakes proteice vegane

Pancakes reprezintă o masă foarte potrivită și reconfortantă dimineața. În alte țări, ele se consumă adesea alături de bacon sau ouă și se adaugă unt și mult sirop deasupra. De ce să nu încerci o variantă vegană și delicioasă, cu mult mai puține calorii?

Această rețetă ușoară de pancakes proteice îți va face diminețile mai frumoase, cu un aport important de proteine. Alege o făină integrală de grâu pentru un plus de fibre, băutură vegetală și o pudră proteică. Adaosul de fibre și de proteine îți va potoli foamea pentru mai mult timp și vei putea mânca mai puțin la mesele următoare.

6. Burrito cu boabe de năut

Proteinele sunt o idee foarte bună pentru micul dejun. Acestea dau senzația de sațietate – te ridici mai repede de la masă și ți se face foame mai greu. Alimentele pe bază de plante sunt și ele o sursă  bună de proteine, în ciuda mitului care spune că doar carnea și lactatele au conținut proteic ridicat.

Alege să-ți începi ziua cu un burrito cu boabe de năut pentru o masă completă. Leguminoasele precum năutul, lintea sau mazărea au un conținut ridicat de proteine, dar și de alți nutrienți precum carbohidrați complecși.

7. Tofu scramble

Dacă ai vrea un mic dejun clasic din omletă, însă ai nevoie de o variantă vegană, tofu te poate ajuta. Acest produs este făcut din lapte de soia coagulat și presat, până arată ca o bucată de brânză. Deși gustul de tofu nu este absolut deloc similar cu cel al brânzei, asezonat corespunzător, veți ajunge la concluzia că este un preparat deosebit, pe care veți dori să îl integrați în dieta de zi cu zi. Tofu este bogat în proteine complete, dar și nutrienți precum calciu, zinc, potasiu, magneziu și fier

Tofu nu are o aromă proprie foarte bogată, însă el absoarbe alte arome ca un burete. Pentru a te bucura de o ”omletă”,  dă tofu pe răzătoare sau zdrobește-l cu furculița și pune-l în tigaie, alături de condimente precum sare, chimion și turmeric. Acesta din urmă îi va da aspectul galben ca de ouă, iar amestecând cu o spatulă, va căpăta acel aspect de jumări.

8. Budincă de chia raw vegană

Budinca de chia lăsată peste noapte îți oferă o masă delicioasă și foarte rapidă. În plus, semințele de chia au numeroase beneficii – ajută sistemul digestiv prin conținutul de fibre, dar și previn diverse boli, datorită antioxidanților.

Pentru a te bucura de o budincă de chia hrănitoare, combină semințe de chia cu o băutură vegetală și fructe proaspete sau congelate. Rezultatul este un mic dejun gustos, ce îți va da sațietate și mai multă energie.

9. Smoothie-uri de fructe

Ce poate fi mai bun decât să îți începi ziua cu un smoothie de fructe, plin de vitamine și nutrienți? Pentru o variantă vegană, încearcă să folosești o băutură vegetală de ovăz sau de migdale.

În funcție de rețeta de smoothie preferată, combină băutura vegetală cu fulgi de ovăz, fructe și unt de arahide. Rezultatul va fi o masă delicioasă, plină de fibre și vitamine, dar și grăsimi sănătoase, care îți va reduce senzația de foame pe parcursul zilei.

10. Arpacaș cu sos de mălai

Dacă te-ai plictisit de variantele obișnuite de mic dejun și îți dorești ceva inedit, această rețetă este perfectă pentru tine. Arpacașul cu sos de mălai reprezintă o masă consistentă, cu o aromă deosebită, care îți va oferi energie de la prima oră.

Arpacașul se fierbe separat cu adaos de arome și fructe confiate, iar la final se combină cu un delicios sos de mălai cu cremă vegetală de cocos. Acesta reprezintă o masă satisfăcătoare care îți va ține de foame ore în șir.

11. Rondele de grâu sau orez cu pastă vegetală

Un mic dejun rapid și gustos este tot ce ai nevoie într-o zi aglomerată. În loc de pâine, încearcă rondele de orez sau de grâu cu o pastă vegetală. Aceste rondele mențin senzația de sațietate timp îndelungat, dar sunt mai sărace în calorii decât pâinea. Vei avea o gustare ușoară dar satisfăcătoare, pe care o poți consuma ca atare, sau cu adaos de paste vegetale.

12. Biluțe proteice cu banane și ovăz

Începe ziua cu o gustare ușoară cu doar 3 ingrediente – biluțe proteice cu banane și ovăz. Acestea conțin doar banane, fulgi de ovăz și pudră proteică din sursă vegetală, având foarte puține calorii. Conținutul mare de proteine dau senzația de sațietate, iar potasiul și nutrienții din banane și ovăz oferă energie dis de dimineață. Poți adăuga îndulcitori sau fructe confiate sau le poți consuma simple.

13. Smoothie cu banane și unt de arahide

Ce poate fi mai bun dimineața decât un smoothie delicios și consistent. Încearcă această rețetă de smoothie cu banane și unt de arahide și îți promitem că va intra permanent în lista ta de rețete. Amestecul dintre banane și unt de arahide, ce include grăsimi sănătoase, îți va asigura o masă consistentă și satisfăcătoare, fără adaos de calorii excesive. Laptele de soia cu proteine întregește acest tablou delicios.

14. Porridge din ovăz fără zahăr adăugat

Alege un delicios porridge din ovăz fără zahăr adăugat pentru prima masă a zilei. Baza acestui preparat sunt fulgii de ovăz bogați în fibre și beta-glucan, care reglează senzația de sațietate. Combinat cu lapte de soia, fructe congelate și migdale, rezultatul este o masă completă care îți va da o stare de bine de la prima oră a dimineții.

Un boost de energie în fiecare dimineață

Dacă ești preocupat de menținerea unei greutăți echilibrate, micul dejun îți poate da ajutorul de care ai nevoie. Alegând alimente sărace în calorii dar sățioase, vei obține o masă perfectă pentru începutul zilei.

SanoVita este alături de tine cu sugestii care să te ajute să ai un start al zilei plin de energie. În felul acesta vei face alegeri mai înțelepte pe parcursul zilei, pentru o dietă mai echilibrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.